ONG: Autorizaţia de desfiinţare a unor construcţii de pe Şoseaua Kiseleff din Capitală este ILEGALĂ

Preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, susţine că autorizaţia de desfiinţare a unor construcţii de pe Şoseaua Kiseleff este ilegală, însă Municipalitatea afirmă contrariul.

08 aug. 2014, 18:09
ONG: Autorizaţia de desfiinţare a unor construcţii de pe Şoseaua Kiseleff din Capitală este ILEGALĂ

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul îi solicită prefectului Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, să atace în instanţă autorizaţia de desfiinţare emisă de primarul Capitalei în iulie pentru mai multe clădiri aflate pe terenul din şoseaua Kiseleff nr. 45, printre care se numără şi un bazin ce reprezintă punctul central al grădinii construite după modelul celor de la Versailles, se arată într-un comunicat al organizaţiei nonguvernamentale.

Proprietarul a început lucrările de desfiinţare pe parcelă. Sunteţi singura instituţie care poate opri distrugerea ilegală. Autorizaţia de desfiinţare este ilegală, întrucât imobilul se află în zona de protecţie al unui monument istoric clasa A, iar pentru intervenţii la aceste imobile este necesar un aviz al Ministerului Culturii. Avizul Direcţiei pentru Cultură a Municipiului Bucureşti pe care se bazează autorizaţia este insuficient, fiind emis de o autoritate necompetentă„, potrivit aceluiaşi document.

Curtea de Apel Bucureşti a anulat irevocabil autorizaţiile de desfiinţare. „Există aviz de la Ministerul Culturii emis în iulie în care este prevăzută demolarea construcţiilor anexă, inclusiv a bazinului. De asemenea, în dosar se regăseşte şi toată documentaţia (avize, studii, proiect) cerută prin certificatul de urbanism„, a precizat Primăria Capitalei.

CITEŞTE ŞI: Cea mai frumoasă stradă din Capitală. O artistă a pictat-o cu cele mai importate obiective din oraş