Onţanu rămâne pe poziţii într-un Bucureşti dominat de USL

Datele oficiale confirmă în linii marii datele furnizate de institutele de sondare care au realizat exit-poll-uri. Concluzia unanimă a votului de duminică este votul politic negativ masiv, prin care majoritatea românilor au sancţionat dur fosta putere şi măsurile de austeritate. 

11 iun. 2012, 10:54
Onţanu rămâne pe poziţii într-un Bucureşti  dominat de USL

Nici de această dată Capitala nu se dezminte, fiind cea care dă tonul raportului de forţe dintre formaţiunile politice. Din această perspectivă, rezultatul scrutinului confirmă victorii pe linie ale candidaţilor USL din Bucureşti, cu o singură excepţie, candidatul UNPR de la Sectorul 2, primarul Neculai Onţanu.

Dacă la sectoarele 1, 4 şi 5, primarii în funcţie ai USL erau creditaţi cu noi mandate, la sectoarele 3 şi 6 o serie de sondaje anterioare alegerilor sugerau că primarii PDL, având la dispoziţie mijloacele organizatorice superioare, se vor impune şi de această dată. Cu toate acestea, purtaţi pe valul politic extraordinar al USL, Robert Negoiţă şi Rareş Mănescu au reuşit scoruri greu de anticipat prin care au câştigat fără drept de apel primăriile Sectoarelor 3 şi 6.

În Sectorul 2, Neculai Onţanu este reconfirmat pentru a patra oară primar, fiind singurul care a reuşit să facă faţă valului USL. Actualul primar al Sectorului 2 a obţinut un scor aproape dublu faţă de contracandidatul său de la USL ceea ce, în condiţiile politice ostile în care s-au derulat alegerile, reprezintă o performanţă deloc de neglijat. Victoria nu este întâmplătoare, Neculai Onţanu fiind recomandat de câteva realizări importante: programul masiv de reabilitare a blocurilor din Sectorul 2, numărul mare de parcuri şi zone verzi, investiţiile în reabilitarea străzilor şi canalizare sau numărul mare de unităţi de învăţâmânt noi ori modenrizate. Practic, prin acest rezultat, UNPR, o formaţiune mică necreditată cu foarte multe şanse, devine singurul partid care reuşeşte o victorie într-un Bucureşti în care USL şi-a zdrobit practic adversarii.