ONU adoptă proiectul de rezoluţie privind retragerea trupelor ruse din Transnistria UPDATE

Publicat: Vineri, 22 Iunie 2018 21:00 // Actualizat: Vineri, 22 Iunie 2018 22:46 // Sursa: romaniatv.net

Adunarea Generală a ONU a adoptat vineri proiectul de rezoluţie propus de Chişinău privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, regiune separatistă din estul Republicii Moldova, cu 64 de voturi pentru, 15 împotriva şi 83 de abţineri, informează Radio Chişinău şi Deschide.md.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) privind retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova, se arată pe contul de Twitter al MAE."Salutăm adopţia rezoluţiei Adunării Generale a ONU privind 'retragerea completă şi necondiţionată a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova. România a contribuit la aceasta'", arată MAE pe Twitter.

UPDATE: Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a salutat adoptarea rezoluţiei ONU, prin care se cere retragerea trupelor ruse din Transnistria, informează portalul Deschide.md. "Adunarea Generală a ONU a aprobat rezoluţia înaintată de Republica Moldova pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ţării noastre. 64 de state au susţinut dorinţa noastră de a ne fi respectate suveranitatea şi integritatea teritorială şi îi sunt recunoscător fiecărui stat în parte', a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

 

Adunarea Generală a ONU a adoptat vineri proiectul de rezoluţie propus de Chişinău privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, regiune separatistă din estul Republicii Moldova, cu 64 de voturi pentru, 15 împotriva şi 83 de abţineri, informează Radio Chişinău şi Deschide.md.

Autorităţile moldovene insistă în acest document asupra retragerii necondiţionate şi complete a Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR) - creat la 1 iulie 1995 în baza fostei Armate a 14-a a URSS - despre care consideră că staţionează ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, conform canalelor media citate.

Proiectul rezoluţiei a fost prezentat Adunării Generale a ONU de ministrul de externe moldovean Tudor Ulianovschi, care a evocat istoricul problemei transnistrene, dar şi angajamentele asumate de Federaţia Rusă în 1999 la Istanbul şi mai târziu, la Porto, de a-şi retrage trupele şi armamentul din regiunea transnistreană. Procesul evacuării patrimoniului militar rusesc din stânga Nistrului este blocat din 200, potrivit Deschide.md.

Tudor Ulianovschi a invocat şi problema trupelor ruse de menţinere a păcii în Transnistria, menţionând necesitatea transformării acestei misiuni în una civilă, sub mandat internaţional.

Împotriva rezoluţiei s-a pronunţat Federaţia Rusă, care a solicitat amânarea examinării acesteia pentru următoarea sesiune. Reprezentantul Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a spus că proiectul rezoluţiei prezentat de Chişinău nu este susţinut nici măcar de întreaga societate în Republica Moldova, făcând referire la unele declaraţii în acest sens ale preşedintelui Igor Dodon. Rusia mai consideră ca o asemenea rezoluţie va împiedica procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

Coautori ai proiectului de rezoluţie sunt 10 ţări, între care România, Ucraina, Polonia, Marea Britanie şi statele baltice.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 iun 23:03
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
ERAU DOUA DOAMNE CU VAL MUSULMAN LA BANCA SI ZICEAU CA LI S:A OPRIT CARDUL IN BANCOMAT SI FACEAU ANCHETA SA VADA DACA NI S:A INTAMPLAT SI NOUA VREODATA-S-AU FACUT CA VB LA TEL CA LI SE SPUNE SA SE DUCA LA BANCA LOR-UNEIA I SE FACUSE RAU DIN CAUZA DURERILOR DE CAP SI COPILUL SE DADEA PE SKATEBOARD CU UN PICIOR SI CU CELALALT ERA PE JOS PE TROTUAR: O ANESTEZIE GENERALA MI-A LUAT ZECE ANI DIN VIATA SI EU DEJA AM AVUT DOUA DE ASTA NU VROIA SA -MI FACA SI A DOUA ANESTEZIE GENERALA:SI-AU PUS FIGURINE DIN PLASTIC CU EXTRATERESTRI IN GEAM CA ZIC CA GERMANII SUNT EXTRATERESTRI SI VIN ECHIPELE LOR-GERMANII SUNT OAMENI; ECHIPELE LOR IATA CE AU FACUT IAR SPIRITELE EXTRATERESTRE CU CARE I-AU POSEDAT SUNT DIN RITUALURILE DE LA SECTELE SEXUALE DIN CARE FAC PARTE:SUNT MORTALE:LA BÄCKERIE NU M-A PRIMIT CA A ZIS CA AM TATTOO SAU TATU VIERUNGEN:
1
EUR
4.7274
RON
19 Aug
noapte 15 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H