CARNE STRICATĂ şi peşte depozitat în saci de menaj în restaurantele din Mamaia

Prăpăd pe litoral. După pizza cu viermi descoperită de inspectorii OPC în Constanţa, miercuri autorităţile au găsit carne stricată şi peşte depozitat în saci de menaj în restaurantul unui hotel din Mamaia. La un alt hotel, inspectorii OPC au găsit mezeluri expirate de o lună de zile.

06 aug. 2014, 11:52
CARNE STRICATĂ şi peşte depozitat în saci de menaj în restaurantele din Mamaia

Administratorii hotelurilor Victoria şi Naţional din staţiunea Mamaia au fost amendaţi, miercuri, de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce în urma controalelor efectuate au fost depistate, în bucătăriile restaurantelor, produse alimentare expirate şi neetichetate.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Mihai Perifan, a declarat, pentru AGERPRES, că la hotelul Victoria au fost făcute verificări după ce mai mulţi turişti care îşi făcuseră rezervări printr-o agenţie au fost puşi în situaţia de a nu găsi camere libere la respectiva unitate de cazare.

Citeşte şi: Mergeţi la mare? Între ce ore se plăteşte taxă pe podul Feteşti-Cernavodă

Potrivit reprezentantului CJPC, situaţia respectivă a fost soluţionată, turiştii fiind cazaţi la alte unităţi hoteliere cu un grad de confort de cel puţin egal cu cel oferit de hotelul Victoria.

„Neplăcuta situaţie a fost creată din cauza lipsei de comunicare dintre hotelier şi agenţia de turism”, a spus Perifan, menţionând că administratorul hotelului a fost sancţionat contravenţional cu 10.000 de lei.

În camerele hotelului Victoria nu au fost găsite nereguli de către inspectorii ANPC, însă la bucătăria restaurantului au fost depistate produse alimentare neetichetate corespunzător, unele dintre ele prezentând modificări de culoare şi suprafaţa mâzguită. Pentru aceste deficienţe, administratorul hotelului a primit încă o amendă de 10.000 de lei.

Verificat a fost şi hotelul Naţional, la bucătărie fiind depistate alimente expirate şi neetichetate, aplicându-se o sancţiune contravenţională de 10.000 de lei.

Controalele în staţiunea Mamaia au fost făcute în prezenţa şefului ANPC, Marius Dunca.

Astfel de verificări au loc în toate staţiunile litoralului pe întreaga perioadă a sezonului estival, în cadrul structurii teritoriale ‘Comandament litoral 2014’ a ANPC.

Citeşte şi: Shaorma cu castraveţi mucegăiţi şi cu lipii expirate din februarie, de vânzare pe litoral