Operaţie istorică, încununată de succes. Un triplu transplant de organe a avut loc la o clinică din Asia

Publicat: Joi, 03 Mai 2018 13:23 // Actualizat: Joi, 03 Mai 2018 13:23 // Sursa: romaniatv.net

Un triplu transplant a fost efectuat cu succes în Thailanda. În cursul unei intervenţii chirurgicale care a durat 12 ore, un tânăr de 26 de ani a primit un rinichi, ficat şi inimă.

Specialiştii Facultăţii de Medicină de la Universitatea Mahidol şi medici de la spitalul Siriraj, din Bangkok,au realizat cu succes operaţia, acesta fiind primul triplul transplant realizat în Asia şi, totodată, abia al 15-lea în istoria medicii mondiale.

Operaţia a avut loc pe 3 decembrie 2017, dar medicii au vrut să se asigure că ea este un succes, astfel că au făcut totul public abia miercuri, 2 mai 2018.

Se specifică faptul că pacientul suferea de mai bine de opt ani de o maladie renală, iar în ultima vreme ajunsese să facă dializă de trei ori pe săptămână. În plus, boala i-a provocat grave tulburări de funcţionare a inimii şi ficatului. Pacientul se afla în spital din august 2017, în aşteptarea organelor pentru donaţie. Potrivit medicilor, toate cele trei organe aparţin aceluiaşi donator.

Pacientul a părăsit spitalul la sfârşitul lunii februarie, dar a fost ţinut sub permanentă supraveghere medicală la domiciliu. La cinci luni după transplant nu a fost semnalată nicio problemă de sănătate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
tranplant Thailanda transplant inimă transplant rinichi triplu transplant
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H