Operaţiune antiterioristă, 100 de presupuşi adepţi ai Statului Islamic au fost arestaţi

Aproximativ 100 de presupuşi membri ai Statului Islamic, inclusiv străini, arestaţi în Turcia în operaţiuni înainte de Revelion

30 dec. 2019, 12:56
Operaţiune antiterioristă, 100 de presupuşi adepţi ai Statului Islamic au fost arestaţi

Autorităţile turce au arestat 100 de persoane – inclusiv zeci de străini – suspectate că fac parte din gruparea Statul Islamic (SI), în cadrul unor operaţiuni înainte de Revelion, potrivit agenţiei de presă de stat Anadolu, relatează AFP.

Peste 40 de irakieni, aproximativ 20 de sirieni şi un marocan se află printre suspecţii arestaţi în cadrul acestei razii efectuate în ultimele zile în şase provincii turce, inclusiv la Ankara, în Bursa (nord-vest) şi Batman (sud-est), precizează Anadolu.

Armament, muniţie şi material informatic au fost confiscate de la domicilii percheziţionate, potrivit agenţiei, care adaugă că poliţia căuta cel puţin alţi 17 suspecţi la Ankara.

Săptămâna trecută, poliţia turcă a arestat la Istanbul 20 de persoane suspectate de legături cu SI.

Turcia – acuzată mult timp de faptul că a lăsat jihadişti să-i traverseze frontiera pentru a se duce în Siria după izbucnirea războiului care a devastat ţara din 2011 şi însângerată de mai multe atentate comise sau atribuite SI – s-a alăturat în 2015 coaliţiei internaţionale antijihadiste.

În noaptrea de Revelion din 2017, 39 de persoane – incluisv numeroşi turişti străini – au fost ucişi într-un atac într-o discotecă, la Istanbul, un atentat revendicat de SI.


loading...