Operaţiune antitero la Londra. O femeie împuşcată, alte patru persoane reţinute de Scotland Yard

O femeie a fost împuşcată de poliţişti şi patru persoane au fost reţinute în cursul unei operaţiuni antiteroriste desfăşurate în nord-vestul Londrei şi Kent, a anunţat Poliţia metropolitană londoneză (Scotland Yard), potrivit BBC News online, preluat de Mediafax.

28 apr. 2017, 05:13

Poliţia a precizat că operaţiunea nu are legătură cu incidentul de securitate de joi de la Londra, când un individ înarmat a fost reţinut în apropierea Parlamentului britanic.

Femeia, în vârstă de aproximativ 20 de ani, era una din suspecte şi a fost internată cu răni grave, dar în stare stabilă.

Doi bărbaţi, de 20, respectiv 16 ani, şi o femeie de 20 de ani au fost reţinuţi în Willesden, iar o femeie, 43 de ani, a fost luată în custodie în Kent.

Scotland Yard a precizat că cei reţinuţi sunt suspectaţi că ar fi pregătit şi instigat comiterea de acţiuni teroriste.

Femeia a fost împuşcată în cursul operaţiunii desfăşurate la o adresă de pe Şoseaua Harlesden din zona Willesden.

Un purtător de cuvânt al Scotland Yard a precizat că suspecta nu a fost încă reţinută, însă este păzită de poliţie la spital.

„Toți patru au fost arestați sub suspiciunea de a fi comis, pregătit și incitat la acte teroriste”, a declarat poliția londoneză într-un comunicat.

„Adresa ( unde a fost efectuată operațiunea de la Londra — n.r.) și persoanele legate de aceasta erau sub supravegherea responsabililor cu lupta antiteroristă, în cadrul unei operațiuni în curs derulate de serviciile de informații”, adaugă comunicatul.

Acest incident dramatic intervine la numai câteva ore după ce un bărbat de 27 de ani a fost arestat, având asupra lui „o geantă înţesată de cuţite”, dar Scotland Yard-ul a ţinut să precizeze că cele două incidente nu au vreo legătură între ele.