Operaţiune de salvare dificilă în Masivul Bucegi. Un bărbat suspect de infarct a fost recuperat de pe munte după o acţiune de 10 ore

Un bărbat de 51 de ani, angajat al releului de la Coștila, din Masivul Bucegi, a fost recuperat de pe munte după o operațiune extrem de dificilă care a durat zece ore, în condițiile în care vântul bătea cu putere, iar zăpada depășește, pe alocuri, un metru.

22 feb. 2017, 10:14
Operaţiune de salvare dificilă în Masivul Bucegi. Un bărbat suspect de infarct a fost recuperat de pe munte după o acţiune de 10 ore

Potrivit datelor furnizate, miercuri, de șeful Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, dar și de reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, un angajat al releului Coștila a avut, marți seară, nevoie de îngrijiri medicale, el prezentând dureri în piept, fiind suspect de infarct.

Pentru recuperarea acestuia de pe munte și predarea lui unui echipaj medical au intervenit salvamontiști, jandarmi montani, pompieri, dar și un angajat al telecabinei Bușteni, acțiunea fiind catalogată drept una „extrem de dificilă și dramatică”, ea durând zece ore, scrie Agerpres.

Intervenția s-a desfășurat pe întuneric, iar pe munte vântul bătea cu putere, zăpada depășind un metru.

Haiduc a explicat că, inițial, pe munte s-a plecat cu o șenilată de la ISU care l-a preluat pe bărbat, plecând apoi spre Piatra Arsă, șenilata rămânând blocată în zăpadă în apropiere de Șaua Dichiului.

În aceste condiții, a fost chemat la fața locului un ratrac de la domeniul schiabil Sinaia care i-a preluat pe toți cei aflați la intervenție, bărbatul fiind predat în jurul orei 05,00 unui echipaj medical.

Directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, Mădălin Ipatie, a declarat, pentru AGERPRES, că o ambulanță a preluat un bărbat de 51 de ani care prezenta durere în piept, fiind suspect de infarct, pacientul fiind, la acel moment, conștient și stabil hemodinamic.

Bărbatul a fost dus la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Sinaia, a precizat Ipatie.

Citeşte şi Risc însemnat de avalanşă la Bâlea Lac