Operațiune de salvare impresionantă! Un cal a fost scos dintr-o groapă adâncă de 5 metri, în județul Argeș VIDEO

Un cal a fost salvat dintr-o groapă adâncă de 5 metri, în urma unei complexe operațiuni de salvare care a necesitat intervenția unei echipe de pompieri.

26 iul. 2021, 17:11
Operațiune de salvare impresionantă! Un cal a fost scos dintr-o groapă adâncă de 5 metri, în județul Argeș VIDEO

Un cal, care a căzut într-o groapă adâncă de 5 metri, în comuna Călinești, din județul Argeș, a fost salvat după o intervenție ca-n filme a echipei de pompieri. Autoritățile au fost alertate la 112 în legătură cu situația animalului.

Pentru a putea ajunge la cal, unul dintre pompieri a fost nevoit să coboare în cupa unui buldoescavator. Animalul a fost legat cu furtunurile autospecialei, iar apoi a fost ridicat dn groapă cu ajutorul utiliajului.

Intervenția a fost un succes, iar la  momentul actual, calul se află în afara oricărui pericol.

Operațiune de salvare impresionantă. O familie de urși malnutriți a fost scoasă dintr-un hotel izolat unde erau folosiți ilegal pentru divertisment

O familie de urși bruni

, formată dintr-un mascul pe nume Ruta, partenera lui, numită Sirko și puiul acestora, Andor în vârstă de 5 luni, a fost salvată de către o asociație de activiști. Animalele erau ținute într-un hotel izolat din vestul Ucrainei și folosite pentru divertiment. Urși fuseseră achiziționați de către foștii stăpâni și ținuți într-o grădină zoologică de dimensiuni mici, amplasată chiar lângă hotel, iar animalele erau folosite pentu a aduce mai mulți oaspeți.

Puiul de urs s-a născut în 2021 și a fost crescut cu ajutorul oamenilor, deoarece în Ucraina creșterea urșilor este legală, în ciuda apelurilor către guvern a mai multor organizații, de a interzice această practică. Potrivit reprezentanților asociației care au salvat familia de urși, cele două animale matura Sirko și Ruta, în vârstă de 13 ani, au probleme dentare, care vor fi tratate odată ce se vor familiariza cu noul sanctuar.

O familie de urși a fost salvată. „Aproximativ 100 de urși trăiesc în captivitate”

Cei de la asociația pentru protecția animalelor FOUR PAWS au confirmat că urșii salvați au fost ținuți toată viața într-un spațiu mic, betonat, iar animalele erau subnutrite și incapabile să-și manifeste instinctele.

Deși puiul de urs Andor se află într-o stare bună de sănătate, acesta a fost separat de mama sa la o vârstă extrem de fragedă, de aceea specialiștii au stabilit că nu este bine pentru siguranța lui să fie reunit cu ursoaica care i-a dat viață.

„Aproximativ 100 de urși trăiesc în captivitate, în condiții ilegale, înghesuiți în cuști mici, în apropierea restaurantelor sau în grădini zoologice private. Rugăm oficialii guvernului ucrainian să interzică creșterea animalelor sălbatice și să elibereze licențe doar pentru sanctuare autorizate.”, au declarat reprezentanții asociației, conform Daily Mail.