Operaţiune de salvare în Masivul Retezat, după ce o persoană a fost muşcată de o viperă. Elicopterul SMURD a intervenit de urgenţă

Pompierii şi salvamontiştii au intervenit, joi după-amiază, pentru salvarea unei persoane muşcate de viperă, în Masivul Retezat, într-o zonă în care accesul este foarte dificil, victima fiind preluată de un elicopter SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.

07 iul. 2017, 16:14
Operaţiune de salvare în Masivul Retezat, după ce o persoană a fost muşcată de o viperă. Elicopterul SMURD a intervenit de urgenţă

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, în jurul orei 14.30 pompierii au fost solicitaţi prin numărul de urgenţă 112 să intervină pentru salavarea unei persoane muşcată de viperă, fiind vorba despre un cioban în vârstă de 65 ani care se afla în zona Retezatul Mic – Soarbele.

La faţa locului a mers un echipaj al Serviciul Judeţean Salvamont Hunedoara, dar din cauza accesului foarte dificil poempierii au mers pe jos, neputându-se face accesul cu autovehicule. Echipajul a solicitat elicopterul SMURD Târgu-Mureş, iar la momentul sosirii cadrelor medicale victima era conştientă şi avea dificultăţi de respiraţie, precum şi edem facial, scrie news.ro.

Bărbatul muşcat de viperă a fost preluat de elicopterul SMURD Târgu-Mureş şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.

Citeşte şi Copil rănit grav după ce a căzut de pe un tractor lovit de microbuz. Elicopterul SMURD a intervenit