Operaţiune internaţională a poliţiei: Interpol, Europol şi Ameripol împotriva fraudei cu bilete de avion. 104 arestări

Organizațiile internaționale de poliție Interpol, Europol și Ameripol au desfășurat în luna iunie o nouă operațiune pentru combaterea achiziționărilor frauduloase de bilete de avion, ceea ce a făcut posibilă arestarea a 140 de persoane și depistarea a circa 252 de tranzacții considerate suspecte, relatează AFP, citată de Agerpres.

20 iun. 2016, 16:15

Operațiunea, denumită ‘Airport Action Days’, a fost efectuată în 15 și 16 iunie în 43 de țări și a implicat 74 de companii aeriene, în plin Campionat European de Fotbal în Franța, unde persistă amenințarea atentatelor.

În afară de utilizatorii ale căror carduri bancare au fost piratate, acest gen de fraudă reprezintă „un risc important pentru securitatea mondială, permițând unor criminali și teroriști să călătorească fără a fi reperați”, subliniază Jürgen Stock, secretar general al Interpol, citat într-un comunicat.

Operațiunea a relevat necesitatea de a efectua acțiuni coordonate similare, subliniază Interpol, al cărui sediu se află la Lyon, în centrul Franței. Anul trecut, în urma unei operațiuni similare, au fost arestate 130 de persoane.