Opoziţia depune marţi moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Opoziţia depune marţi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Negocierile sunt pe ultimă sută de metri, iar Ludovic Orban susţine că mai are nevoie de doar 30 de voturi ca să treacă moţiunea de cenzură. Liberalii poartă negocieri la sânge cu fiecare parlamentar chiar şi de la PSD-ALDE. 

10 iun. 2019, 07:50
Opoziţia depune marţi moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, spunea, vineri, că nu sunt probleme legate de moţiunea de cenzură pe care doreşte să o depună opoziţia, precizând că, din punct de vedere matematic, este exclus ca aceasta să treacă. El a precizat că partidul trebuie să se organizeze înainte de această moţiune.

„Numai proştii nu au emoţii, de obicei. Nu sunt probleme matematice, dar trebuie să ne organizăm. (… ) În momentul acesta nu sunt probleme din punct de vedere matematic. Este exclus ca această moţiune să treacă”, a spus Marcel Ciolacu.

Victor Ponta a anunţat, duminică, faptul că parlamentarii Pro România vor vota moţiunea de cenzură anunţată de opoziţie, dar nu o semnează.

„Vom vota, toţi parlamentarii Pro România, la vedere, ca să nu fie discuţii, moţiunea de cenzură în această sesiune, dar nu semnăm niciun fel de text al PNL, al USR, al altui partid, treaba lor ce vor să scrie în moţiune. Noi avem motivele noastre pentru care dorim şi votăm schimbarea Guvernului. Nu avem numărul necesar de semnături ca să facem şi noi o moţiune, am fi vrut să facem noi moţiunea, dar, probabil, că ceilalţi ziceau: nu domne’, că nu o votăm pe cea a Pro România. Deci lucrurile să fie foarte clare – 23 de deputaţi şi un senator Pro România vor vota moţiunea de cenzură”, a spus Victor Ponta.

Liderul Pro România a precizat că, dacă moţiunea de cenzură trece, propunerea partidului pentru funcţia de premier este Sorin Cîmpeanu.