Opoziţia îndeamnă la o „revoluţie a cetăţenilor”

Protestatarii Vestelor Galbene şi opoziţia franceză continuă protestele şi îndeamnă la o "revoluţie a cetăţenilor" care ar putea continua până când protestatarii vor obţine de la guvernanţi o "distribuire corectă a bunăstării" pentru toţi cetăţenii.

11 dec. 2018, 10:11
Opoziţia îndeamnă la o „revoluţie a cetăţenilor”

După revolta „Vestelor Galbene”, preşedintele Macron a promis creşterea salariului minim cu 100 de euro, anularea taxelor şi impozitelor asupra orelor suplimentare şi bonusurilor de la sfârşitul anului.

„Aşteptăm o distribuţie reală a bunăstării”, a declarat, marţi, Benoît Hamon, fostul candidat prezidenţial şi fondator al „Generaţiei în Mişcare”, potrivit BFM TV. El a acuzat pachetul de măsuri propus de preşedintele Franţei ca fiind mai degrabă un beneficiu pentru cei bogaţi, decât o redistribuire a bunăstării şi către cetăţeni.

La rândul său, Prim-Secretarul Partidului Socialist, Olivier Faure, a condamnat măsurile promise de Macron, afirmând că nu sunt eficiente şi nu schimbă cu nimic sau prea puţin situaţia.

La rândul ei, Marine Le Pen, fosta preşedintă a „Frontului Naţional” acuză modelul lui Macron de guvernare bazată pe „globalizarea sălbatică şi „financializarea” economiei, „competiţia neloială” şi „globalizarea sălbatică”.