LOVITURĂ pentru Opoziţie înaintea moţiunii de cenzură. Preşedintele Camerei Deputaţilor a făcut anunţul

Publicat: Marţi, 08 Octombrie 2019 10:43 // Actualizat: Marţi, 08 Octombrie 2019 12:31 // Sursa: romaniatv.net

Noul deputat PMP Alexandru Teacă trebuia să depună jurământul în plenul Camerei după ce plenul lua act de încetarea  mandatului de deputat al lui Octavian Goga, deputat intrat in Parlament pe listele PMP si care a trecut ulterior la PSD, ca urmare a condamnării sale definitive la închisoare cu suspendare. Doar că plenul Camerei Deputaților nu a vacantat, marti, mandatul de deputat din lipsă de cvorum. Postul are miză în contextul votului pe moţiunea de cenzură, de joi.

Deputatul Octavian Goga a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare în septembrie 2018 pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Din iunie 2017 a activat în grupul PSD.

Conducerea PMP a solicitat în repetate rânduri vacantarea locului de deputat al lui Octavian Goga, dar și înlocuirea acestuia cu următorul pe listă. 

Luni, Camera Deputaţilor a luat act de situaţia încetării mandatului de deputat al lui Octavian Goga, ca urmare a condamnării sale definitive la închisoare cu suspendare.

"Ca urmare a deciziei din 24.09.2018 a ICCJ transmisă Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de Tribunalul Bucureşti cu privire la deputatul Octavian Goga, (…) luăm act de situaţia încetării mandatului de deputat al lui Octavian Goga", a anunţat Marcel Ciolacu. 

Vacantarea postului trebuia supusă votului în şedinţa de marţi. După o ceartă între Opoziţie şi Putere s-a decis ca vacantarea mandatulul lui Octavian Goga sa se voteze la inceputul sedintei. Au fost 152 de voturi "pentru", un vot contra, o abţinere, iar trei nu au votat. În aceste condiţii, Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor, a suspendat şedinţa din lipsă de cvorum.

Astfel, Octavian Goga nu mai este deputat pentru ca s-a luat act de incetarea mandatului său, dar Alexandru Teacă nu poate prelua mandatul pentru că postul nu este vacant. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Alexandru Teaca moţiune de cenzură Octavian Goga PMP
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H