Oprea, cu acelaşi MANDAT la Consiliul JAI: România poate primi 1.785 de IMIGRANŢI

Vicepremierul Gabriel Oprea merge din nou, marţi, la Consiliul extraordinar de Justiţie şi Afaceri Interne pe tema migraţiei. Acesta a anunţat că va avea acelaşi mandat, ca România să preia 1.785 de imigranţi, iar dacă va fi supusă la vot propunerea CE de cote obligatorii va vota negativ.  

21 sept. 2015, 14:47
Oprea, cu acelaşi MANDAT la Consiliul JAI: România poate primi 1.785 de IMIGRANŢI

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la Consiliul extraordinar Justiţie şi Afaceri Interne pe tema migraţiei care va avea loc marţi la Bruxelles, vicepremierul Gabriel Oprea va susţine mandatul încredinţat de preşedinte şi de premier, respectiv că „România îşi manifestă solidaritatea cu privire la relocarea persoanelor aflate în nevoie de protecţie internaţională prin preluarea unui număr de 1.705 solicitanţi de azil din Italia şi Grecia, precum şi a încă 80 de persoane din afara Uniunii (1785)”.

Citeşte şi: CRIZA IMIGRANŢILOR. MAI desfăşoară un EXERCIŢIU la graniţa cu Serbia. Unde s-a oprit GARDUL ungurilor

„În cazul în care se va supune la vot proiectul de Decizie a Consiliului de stabilire a unor măsuri provizorii în domeniul protecţiei internaţionale în beneficiul Italiei şi Greciei (suplimentarea cu 120.000 a numărului de persoane relocate faţă de 40.000 câte au fost adoptate în Consiliul JAI din 14 septembrie), România va vota negativ”, precizează MAI.

La întrunirea extraordinară a Consiliului JAI de marţi vor participa miniştrii de interne din statele Uniunii Europene, reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Agenţiilor UE din domeniul JAI (EUROPOL, FRONTEX, Biroul de Ajutor European pentru Azil).

Citeşte şi: Anunţul lui Gabriel Oprea: Cum va vota UNPR la moţiunea de cenzură

Miercuri, va avea loc reuniunea extraordinară a Consiliului European pe tema măsurilor privind criza imigranţilor, iar surse oficiale spuneau că la aceasta va participa şi preşedintele Klaus Iohannis.