Oprea: Dacă intrăm într-o criză politică, riscăm să slăbim securitatea naţională a României şi a Europei

Publicat: Miercuri, 24 Iunie 2015 23:23 // Actualizat: Miercuri, 24 Iunie 2015 23:23 // Sursa: romaniatv.net

Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat, miercuri seară, că România nu trebuie să intre într-o criză politică și că acest lucru ar crea probleme în ceea ce privește securitatea națională.

"Trebuie să gândim strategic în acest context complicat de securitate cu ce se întâmplă la granița de Est a României. Cred că important pentru securitatea națională a României, pentru securitatea Uniunii Europene și pentru securitatea NATO este întărirea securității naționale a României, mai ales că România apără peste 1.100 de kilometri din granița de Est a UE.

Cred că nu trebuie să intrăm într-o criză politică care ne-ar crea mari probleme de securitate națională. (...) România, față de alte țări din jur, este un stat sigur, care cert generează stabilitate și securitate. În contextul acesta, sper că oamenii de stat, mă refer la prim-ministrul Victor Ponta, la domnul președinte Iohannis și la ceilalți actori politici, de aici trebuie să plecăm, cred că ar trebui în primul rând să se așeze la masă, interesul strategic al României este apărarea securității.

Dacă intrăm într-o criză politică, poate chiar bazată pe orgolii, riscăm să degenerăm și să slăbim securitatea națională a României și a Europei", a precizat Gabriel Oprea la Antena 3.

Citeşte şi: Gabriel Oprea, premier interimar: Le-am cerut miniştrilor să mi se adreseze cu formula "domnule general"

El a afirmat că, în ceea ce privește guvernarea, îl susține în totalitate pe Victor Ponta, însă, în ceea ce privește securitatea națională, îl sprijină pe președintele Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

"Merg total cu Victor Ponta, președinte PSD și prim-ministru, la guvernare. Pe de altă parte, în acest context de securitate, (...) când aliații noștri sunt aici să ne sprijine, ce trebuia să facem, să nu votăm strategia de apărare a României? Ce mesaj dădeam? (...)

Este o strategie modernă, demnă de un stat NATO, Victor Ponta a sprijinit această strategie de apărare. În probleme de securitate națională, mai ales în acest context de securitate complicată, este normal să mergem pe competențele președintelui României și să îl sprijinim și asta am să fac", a subliniat prim-ministrul interimar.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
criză politică Gabriel Oprea Gabriel Oprea premier interimar victor ponta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 iun 02:26
...criză politică și că acest lucru ar crea probleme în ceea ce privește securitatea națională. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
24 iun 23:37
Votează email 0 email
...și că acest lucru ar crea probleme în ceea ce privește securitatea națională. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H