Oprea, întâlnire cu secretarul adjunct NATO pe tema summitului Alianţei şi a securităţii naţionale

Vicepremierul Gabriel Oprea s-a întâlnit, vineri, cu secretarul general adjunct al NATO Alexander Vershbow, cei doi oficiali abordând aspecte de interes din domeniul securității naționale în contextul general actual, precum și elemente legate de pregătirea summitului NATO de pe Flancul Estic care va avea loc în noiembrie în România.

16 oct. 2015, 09:41
Oprea, întâlnire cu secretarul adjunct NATO pe tema summitului Alianţei şi a securităţii naţionale
Potrivit unui comunicat MAI, vicepremierul Oprea a precizat că România va acționa în continuare ca furnizor regional de securitate și stabilitate, inclusiv prin dezvoltarea rolului de partener strategic, activ și de încredere al NATO. Totodată, Oprea a asigurat că România va continua cooperarea foarte bună cu NATO, inclusiv în domeniul misiunilor internaționale și al urgențelor civile.
 
Citeşte şi: Oprea, întâlnire cu ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti

„România rămâne un partener de încredere în cadrul NATO, continuând alături de aliați misiunile în teatrele de operații. De asemenea, contribuim la dezvoltarea de politici, concepte și strategii noi în scopul îmbunătățirii capabilităților operaționale prin Centrul de Excelență HUMINT de la Oradea și prin Unitatea de Integrare a Forțelor NATO, structură recent înființată la București”, a spus Oprea.

La rândul său, Alexander Vershbow a evidențiat rolul și importanța participării militarilor români în Afganistan, subliniind că țara noastră reprezintă un pol de stabilitate în regiune, arată MAI.

La finalul întrevederii, cei doi oficiali au reiterat disponibilitatea de a aprofunda și intensifica cooperarea între România și Alianța Nord-Atlantică pentru consolidarea securității și apărarea intereselor statelor NATO în regiune, se mai arată în comunicatul citat.

Citeşte şi: Ministrul Duşa şi ambasadorul SUA, zboruri cu avioane F16 la exerciţiul militar de la Câmpia Turzii