Oprea, despre tragedia poliţistului: Eram la serviciu. Vicepremierul va fi audiat la Parchet

Vicepremierul Gabriel Oprea a justificat marţi folosirea coloanei oficiale prin faptul ca toţi miniştrii de Interne au beneficiat de aceasta. Liderul UNPR a precizat că se afla în timpul serviciului când a avut loc tragedia, făcând o vizită la instituţii ale statului român.  Potrivit unor surse judiciare, ministrul Gabriel Oprea, va fi chemat la Parchetul Tribunalului Bucureşti în această săptămână.

27 oct. 2015, 11:31
Oprea, despre tragedia poliţistului: Eram la serviciu. Vicepremierul va fi audiat la Parchet
Surse judiciare au precizat că Gabriel Oprea urmează să fie chemat în această săptămână la audieri la Parchetul Tribunalului Bucureşti, pentru a fi audiat în legătură cu accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, care a căzut cu motocicleta într-o groapă în timp ce însoţea coloana oficială a ministrului de Interne, scrie Mediafax.
 
Gabriel Oprea a  declarat marţi că era „la serviciu” în seara în care a murit polițistul Bogdan Gigină și că Parchetul va demonstra acest lucru, precum și faptul că s-a deplasat „la instituții ale statului român”.

„Din câte ştiu eu, toate motocicletele sunt noi. Şi n-au voie să iasă doar dacă îndeplinesc toate criteriile tehnice. Voi răspunde la toate întrebările procurorilor, ca martor, cum au făcut şi ceilalţi colegi. Vreau să vă spun un singur lucru, privindu-vă în ochi: Eram la serviciu. Se va dovedi acest lucru, se va dovedi la Parchet de unde am venit. Am fost la instituţii ale statului român„, a precizat Gabriel Oprea pe holul Parlamentului.

Citeşte şi: PNL a depus moţiunea simplă împotriva vicepremierului Gabriel Oprea la Senat

Anterior, Gabriel Oprea a afirmat că nu a avut nicio zi de concediu în această perioadă şi că a muncit foarte mult.

„Eram la serviciu. Nu am avut nicio zi de concediu în aceasta perioadă şi am muncit foarte mult. Din păcate tragedia este că un tânăr coleg a murit. Se cercetează acest lucru. (…) Viteza pe care am avut-o o va stabili Parchetul.

Urgenţa, în primul rând este vorba doar de un echipaj de poliţie pe care l-a avut întotdeauna orice ministru de Interne. Sunt norme, sunt instrucţiuni, iar Parchetul cu celeritate va stabili adevărul. Nu avem nimic de ascuns„, a declarat Oprea.

Vicepremierul Gabriel Oprea se află marţi într-o şedinţă cu parlamentarii UNPR. Şedinţa UNPR vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia lui Gabriel Oprea după scandalul morţii poliţistului din coloana sa oficială.