Gabriel Oprea: Eu NU am văzut accidentul. Speculaţiile că aş fi folosit COLOANA OFICIALĂ nelegal, nefondate

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a declarat, luni, că speculația apărută în presă că ar fi utilizat echipajul de însoțire în trafic fără temei legal ''e complet nefondată'', precizând că detaliile accidentului din 20 octombrie au fost puse la dispoziția Parchetului.

26 oct. 2015, 09:51
Gabriel Oprea: Eu NU am văzut accidentul. Speculaţiile că aş fi folosit COLOANA OFICIALĂ nelegal, nefondate

‘În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Polițistul Gigină și-a pierdut viața în misiune. (…) Am ales să nu fac declarații publice imediat după accident sau înainte de înmormântare din respect pentru familie. Poliția a făcut publice detalii. Acel comunicat a precizat și faptul că s-a deschis o anchetă penală. (…) Am ales să fiu alături de familia lui Gigină, să prezint personal condoleanțe, să nu cedez tentației de a face declarații care să mă disculpe. (…) Am ales să acord prioritate faptului că MAI, structurile subordonate pun la dispoziția Parchetului cu promptitudine toate informațiile solicitate. Accidentul s-a petrecut în seara de 20 octombrie, în timpul unei deplasări în scop profesional. Detaliile au fost deja puse la dispoziția Parchetului”, a spus Oprea, la MAI.

Citeşte şi: Oprea, despre cazul poliţistului MORT: Aşa cum nimic nu e mai presus de VIAŢĂ, nimeni nu e mai presus de LEGE

El a afirmat că nu a știut, în acel moment, că este vorba de un accident.

”La un moment dat, coloana s-a oprit. Eu nu am văzut de ce, nu am știut că e vorba despre un accident. Am văzut doar mașina de Poliție din față oprită și polițistul alergând. Unul dintre ei mi-a făcut semn să plecăm mai departe. Mașina de poliție și cei doi colegi au rămas acolo”, a precizat Oprea.

Totodată, vicepremierul a adăugat că folosirea coloanei oficiale în deplasarea sa a fost legală.

„Speculaţiile potrivit cărora în activitatea mea aş fi încălcat legea sau aş fi utilizat dispozitivul de însoţire în trafic fără temei legal, vă asigur că sunt nefondate”, a adăugat Oprea.