Oprescu a vizitat lucrările la pasajul subteran Piaţa Presei Libere. Vezi când va fi gata FOTO

Lucrările la pasajul subteran Piaţa Presei Libere ar putea fi terminate la primăvară, a declarat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

24 oct. 2014, 09:19

Noi sperăm ca primăvara să se poată circula, să putem da gata pasajul şi în continuare să putem termina celelalte lucrări„, a spus edilul Bucureştiului.

El a estimat că, după ce pasajul Piaţa Presei Libere va fi terminat, timpul de parcurgere a zonei cuprinse între fântâna Mioriţa şi bulevardul Mărăşti se va reduce la câteva minute.

Partea grea, pereţii mulaţi, se apropie de sfârşit, după care piaţa devine liberă pentru circulaţie, pentru ca dedesubt să se lucreze toată iarna în metoda pe care dânşii o numesc top down. Se scoate pământul şi se face legătura pe bretelele lui. În felul acesta, cele 12.000 de maşini care se aşază la stop într-o oră sau care trec prin Piaţa Presei Libere îşi vor găsi soluţia de defluire către bulevardul Mărăşti. Avem încă discuţii cum vom face cu sensurile pe bulevardul Mărăşti, pentru că poate va fi nevoie ca duminica, între anumite ore, după-amiaza, să-i dăm un singur sens de intrare în oraş, ca după aceea, luni, să revină circulaţia la normal. Din studiile făcute, intersecţia Arcul de Triumf cu Miciurin şi cu strada Câmpina nu va mai reprezenta o aglomerare mare de maşini, chiar dacă una dintre bretelele acestui pasaj va ieşi în Kiseleff„, a explicat Oprescu, citat de Agerpres.

Potrivit Primăriei Capitalei, pasajul este realizat pe un singur sens, acela de intrare în Capitală de pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, având două ieşiri – una pe Kiseleff şi alta pe Mărăşti.

CITEŞTE ŞI Oprescu: Lucrările la Piaţa Charles de Gaulle se vor termina în câteva zile

Pasajul porneşte din şoseaua Bucureşti-Ploieşti cu două benzi de circulaţie şi se bifurcă astfel: pasaj cu două benzi de circulaţie spre Kiseleff şi o ramură cu o bandă de circulaţie lărgită spre Mărăşti.

Lungimea aproximativă a pasajului este de 700 de metri cu tot cu rampe. Valoarea investiţiei se ridică la 60.422.927,56 de lei fără TVA.

Beneficiile pasajului sunt, conform proiectului, fluidizarea circulaţiei, reducerea noxelor, a ratei accidentelor şi costurilor de exploatare.