Oprescu vrea să delege serviciile RADET şi să reorganizeze regia. Ce planuri are legate de RATB

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat vineri că intenţionează să delege serviciile RADET şi să reorganizeze regia, deoarece aşa se va putea proteja populaţia de creşterea preţului la gigacalorie.

12 apr. 2013, 10:32
Oprescu vrea să delege serviciile RADET şi să reorganizeze regia. Ce planuri are legate de RATB

„Am încercat să facem o separare a persoanelor care îşi pot permite să plătească preţul real al agentului termic, dar Ministerul Muncii nu mi-a dat nici până acum un răspuns, pe de altă parte Curtea Constituţională îmi spune că nu pot face asta pentru că este discriminare. Da, vrem să delegăm aceste servicii”, a spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, prin această măsură se poate elimina conducerea politică şi regia va putea deveni performantă economic.

Citeşte şi: Factura la întreţinere pentru bucureşteni ar putea creşte la iarnă. Bugetul Capitalei, redus cu 10%

Potrivit Mediafax, Sorin Oprescu a mai spus că şi RATB ar trebui transformată în societate comercială şi inclusă în Autoritatea de Transport a Municipiului Bucureşti.

„Dorim să transformăm RATB în societate comercială şi să o includem în Autoritatea de transport. Asta pentru că, aşa, conducerea nu va mai fi politică, ci economică”, a adăugat Oprescu.

La conferinţa „Starea Bucureştiului”, primarul general a făcut o trecere în revistă a tuturor proiectelor pe care le are în vedere a le implementa la nivelul municipiului Bucureşti. Oprescu a vorbit despre proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere, educaţionale, a unităţilor medicale pe care PMB le are în administrare.