Oprescu poate merge la spital FĂRĂ să ANUNŢE Poliţia, până în 10 decembrie

Edilul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu a fost externat, luni, de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", unde a fost operat la plămâni, este în continuare în arest la domiciliu, dar până pe 10 decembrie poate merge la spital fără să meargă să anunţe la Poliţie.

02 dec. 2015, 18:45
Oprescu poate merge la spital FĂRĂ să ANUNŢE Poliţia, până în 10 decembrie

Sorin Oprescu a fost operat miercuri pentru a doua oară, relatează România TV. Potrivit unor surse medicale, medicii i-au extirpat complet nodulul descoperit la unul dintre plămâni, după ce săptămâna trecută au recoltat doar o parte din el pentru a o trimite la laborator.

Anterior, Sorin Oprescu a mai fost operat la plămâni, vineri, de medicii de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde a fost internat după ce a primit acordul instanţei. Edilul este judecat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

Citeşte şi: Sorin Oprescu, operat a doua oară la plămâni. Fostul edil rămâne internat

Edilul suspendat al Capitalei a fost externat vineri, dar, întrucât mai are de făcut vizite la spital după operaţie, a primit o derogare să poată merge până pe 10 decembrie, au declarat pentru Mediafax surse din Poliţie.

Sorin Oprescu a fost internat joi la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, edilul anunţând poliţiştii care se ocupă de supravegherea sa judiciară unde poate fi găsit. Oprescu le-a comunicat pavilionul şi salonul unde a fost internat, obligaţie prevăzută în cadrul măsurii arestului la domiciliu.

Sorin Oprescu s-a putut interna după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, că îşi poate părăsi locuinţa timp de şapte zile, pentru a se opera la plămânul la care i-a fost descoperit un nodul.

În săptămâna de spitalizare, Sorin Oprescu a fost verificat de poliţişti, ca în cazul arestului la domiciliu.

În 20 noiembrie, Sorin Oprescu şi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, au fost trimişi în judecată, de procurorii DNA. Popa este acuzat că ar fi constituit un grup infracţional care a urmărit luarea de mită, din sume provenite din bugetul Primăriei Capitalei, pe care, din 2013, l-ar fi condus primarul Sorin Oprescu.