Oprescu semnează joi contractul vizând modernizarea infrastructurii rutiere Piaţa Sudului

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, semnează joi contractul de execuţie a lucrărilor pentru modernizarea infrastructurii rutiere Piaţa Sudului, potrivit unui comunicat al PMB.

07 mai 2014, 15:01
Oprescu semnează joi contractul vizând modernizarea infrastructurii rutiere Piaţa Sudului

La evenimentul ce va avea loc la sediul Primăriei Capitalei este aşteptat şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Pasajul de la Piaţa Sudului este cel mai mare proiect de infrastructură cu fonduri ale Uniunii Europene din Bucureşti realizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale”.

Citeşte şi Reţeaua de distribuţie a gazelor din Capitală, schimbată de urgenţă în această vară

Valoarea totală a proiectului este de 127.140.761,05 de lei, din care valoarea finanţării din Fondul European de Dezvoltare Regională se ridică la 85.125.468,39 de lei, iar cea a finanţării nerambursabile din bugetul naţional la 11.317.258.80 de lei, cofinanţarea beneficiarului fiind de 1.968.218,92 de lei.

Pasajul rutier subteran Piaţa Sudului este o lucrare care asigură fluidizarea traficului pe direcţia inelului principal şi pe arterele adiacente inelului median al Capitalei.

Pasajul rutier de pe direcţia calea Văcăreşti – str. Niţu Vasile prezintă avantaje pe multiple planuri: siguranţa circulaţiei, sporirea capacităţii de circulaţie şi a vitezei de deplasare a autovehiculelor, scăderea numărului orelor petrecute în trafic şi reducerea noxelor.

Citeşte şi Bucureşti, capitala GUNOAIELOR. Ce rezolvare a găsit Oprescu