Sorin Oprescu: Viceprimarii Dan Darabont şi Marcel Nicolaescu şi-au păstrat funcţiile

Publicat: Marţi, 22 Iulie 2014 14:25 // Actualizat: Marţi, 22 Iulie 2014 14:32 // Sursa: romaniatv.net

Viceprimarii Dan Darabont şi Marcel Nicolaescu au rămas în funcţii, a declarat marţi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, transmite Agerpres.

Foto: cotidianul.ro

'Viceprimari ai Capitalei sunt aceiaşi care au fost întotdeauna, pentru că hotărârile de schimbare a lor din funcţie s-au luat în şedinţe de îndată, ceea ce nu este legal, ei au rămas în funcţii', a spus Oprescu în contexul unei vizite pentru verificarea stadiului lucrărilor la Academia de tenis din cadrul complexului Lia Manoliu.

În altă ordine de idei, el a atras atenţia că este important ca proiectele vizând Bucureştiul să fie votate. 'Eu cred că mâine Consiliul poate să-şi revină, să intre într-o majoritate, fragilă, nefragilă, important este să-mi permită ca proiectele Bucureştiului să fie analizate şi votate', a adăugat edilul general.

Consilierul municipal al PDL Mircea Raicu a declarat pentru AGERPRES că până în prezent au mai fost şedinţe de îndată de-a lungul timpului şi că niciunul dintre prefecţii anteriori nu şi-a permis să pună în discuţie hotărârile CGMB.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a opinat luni că viceprimarii nu se pot schimba în şedinţă de îndată.

Pe de altă parte, consilierul PDL Silviu Văduva a declarat: 'Este interpretarea pe care o dă legii, dar sunt nişte hotărâri de Consiliu General care au dus la schimbarea viceprimarilor'.

Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a decis atacarea în instanţă a hotărârilor CGMB de revocare din funcţie a viceprimarilor social-democraţi Marcel Nicolaescu şi Dan Darabont şi numire în aceste posturi a lui Richard Ghiţă (PP-DD) şi Lucian Iliescu (PDL).

'Pentru restabilirea ordinii de drept încălcate prin adoptarea de hotărâri în şedinţe de îndată abuziv convocate şi luând în considerare persistenţa CGMB de a lua decizii în astfel de şedinţe, având în vedere şi efectele imediate şi pe termen lung ale hotărârilor CGMB adoptate în astfel de condiţii, prefectul Municipiului Bucureşti a decis atacarea la instanţa de contencios a hotărârilor CGMB pentru care a fost declanşată procedura prealabilă, dar şi formularea directă de acţiune în anulare', se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dan Darabont funcţii Marian Vanghelie primar Sorin Ooprescu viceprimar
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 iul 16:40
...au rămas în funcţii, a declarat marţi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, transmite Agerpres. Citește mai departe…

...
22 iul 14:35
... Viceprimarii Dan Darabont şi Marcel Nicolaescu au rămas în funcţii, a declarat marţi primarul...
1
EUR
4.7781
RON
16 Dec
noapte 2 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H