Sorin Oprescu: Viceprimarii Dan Darabont şi Marcel Nicolaescu şi-au păstrat funcţiile

Viceprimarii Dan Darabont şi Marcel Nicolaescu au rămas în funcţii, a declarat marţi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, transmite Agerpres.

22 iul. 2014, 11:25
Sorin Oprescu: Viceprimarii Dan Darabont şi Marcel Nicolaescu şi-au păstrat funcţiile

‘Viceprimari ai Capitalei sunt aceiaşi care au fost întotdeauna, pentru că hotărârile de schimbare a lor din funcţie s-au luat în şedinţe de îndată, ceea ce nu este legal, ei au rămas în funcţii’, a spus Oprescu în contexul unei vizite pentru verificarea stadiului lucrărilor la Academia de tenis din cadrul complexului Lia Manoliu.

În altă ordine de idei, el a atras atenţia că este important ca proiectele vizând Bucureştiul să fie votate. ‘Eu cred că mâine Consiliul poate să-şi revină, să intre într-o majoritate, fragilă, nefragilă, important este să-mi permită ca proiectele Bucureştiului să fie analizate şi votate’, a adăugat edilul general.

Consilierul municipal al PDL Mircea Raicu a declarat pentru AGERPRES că până în prezent au mai fost şedinţe de îndată de-a lungul timpului şi că niciunul dintre prefecţii anteriori nu şi-a permis să pună în discuţie hotărârile CGMB.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a opinat luni că viceprimarii nu se pot schimba în şedinţă de îndată.

Pe de altă parte, consilierul PDL Silviu Văduva a declarat: ‘Este interpretarea pe care o dă legii, dar sunt nişte hotărâri de Consiliu General care au dus la schimbarea viceprimarilor’.

Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a decis atacarea în instanţă a hotărârilor CGMB de revocare din funcţie a viceprimarilor social-democraţi Marcel Nicolaescu şi Dan Darabont şi numire în aceste posturi a lui Richard Ghiţă (PP-DD) şi Lucian Iliescu (PDL).

‘Pentru restabilirea ordinii de drept încălcate prin adoptarea de hotărâri în şedinţe de îndată abuziv convocate şi luând în considerare persistenţa CGMB de a lua decizii în astfel de şedinţe, având în vedere şi efectele imediate şi pe termen lung ale hotărârilor CGMB adoptate în astfel de condiţii, prefectul Municipiului Bucureşti a decis atacarea la instanţa de contencios a hotărârilor CGMB pentru care a fost declanşată procedura prealabilă, dar şi formularea directă de acţiune în anulare’, se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei.