Oprişan: Până la alegerile prezidenţiale vom avea doar spectacol şi tele-justiţie

Preşedintele CJ Vrancea, social-democratul Marian Oprişan, a declarat, marţi, că se aşteaptă ca pe durata anului 2014, până în apropierea alegerilor prezidenţiale, românii să aibă parte doar de "spectacol şi tele-justiţie".

08 apr. 2014, 15:12
Oprişan: Până la alegerile prezidenţiale vom avea doar spectacol şi tele-justiţie

„Anul 2014 este an electoral şi, în România, în ultimii zece ani au fost destul de multe lucruri ciudate care s-au întâmplat şi pentru care nu avem răspuns nici astăzi. (…) Până la alegerile prezidenţiale vom vedea doar spectacol şi telejustiţie, evident cu scurgeri din dosare, cu tot felul de calomnii la adresa liderilor PSD, care sunt foarte puternici prin organizaţiile pe care le reprezintă”, a spus Oprişan, marţi, la finalul şedinţei Adunării Generale a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România.

Oprişan consideră că aleşii locali nu ar trebui să fie purtaţi în cătuşe şi televizaţi într-o astfel de ipostază, fiindcă „nu sunt un pericol public”.

„Părerea mea este că ceea ce se întâmplă cu oameni în cătuşe, plimbaţi pe la televizor, cu trupele speciale ale Jandarmeriei Române folosite în orice situaţie, în special atunci când este vorba de oameni politici şi cu legitimitate şi care au sprijinul comunităţilor lor, este o abordare greşită din partea Ministerului Public, a DNA şi a Parchetului General. (…) Nu reproşez decât un singur lucru – reţinerea lor şi plimbarea lor cu cătuşe la televizor pentru că primarii din România şi preşedinţii de Consilii Judeţene nu sunt pericol public, nu sunt pericol naţional şi nu sunt niciun pericol pentru comunităţile lor pentru că, de cele mai multe ori, au făcut lucruri importante pentru comunitatea locală”, a mai spus preşedintele CJ Vrancea.

Liderul PSD nu a dorit să comenteze situaţia colegului său de partid, primarul Constanţei Radu Mazăre, însă a subliniat faptul că aleşii au datoria de a se prezenta în faţa Justiţiei.

„Nu discut despre niciun caz particular pentru că nu asta este preocuparea mea. Este de datoria noastră să răspundem tuturor chemărilor instituţiilor abilitate pentru că trebuie să răspundem în faţa opiniei publice şi a statului român, a cetăţenilor despre faptele noastre şi despre acţiunile pe care le-am generat în actul de guvernare a comunităţilor noastre”, a adăugat Oprişan, întrebat fiind cum comentează situaţia primarului Constanţei, Radu Mazăre.

În legătură cu raportul întocmit de către Corpul de Control cu privire la terenurile de la Nana, Oprişan a declarat că nu l-a citit, însă, nu îl preocupă.