Opt copii şi şase adulţi, intoxicaţi cu mâncarea de la un parastas. Toţi au ajuns la spital

Opt copii şi şase adulţi au ajuns joi seară la Spitalul din Brăila, cel mai probabil din cauza unei toxiinfecţii alimentare. Oamenii au mâncat la pomana de trei zile a fetiţei care a fost ucisă într-un accident rutier, de un şofer băut.

04 iul. 2014, 07:58
Opt copii şi şase adulţi, intoxicaţi cu mâncarea de la un parastas. Toţi au ajuns la spital

Parintii au servit la parastas produse cumparate, dar si mancaruri preparate in casa. La scurt timp insa, mai multi invitati au inceput sa acuze dureri de stomac si stari de greata si au ajuns, rand pe rand, la spital, informează stirileprotv.ro.

Mezelurile au fost cumparate cu doar o zi inainte de pomana, spun omenii, si, in plus, parintii fetei ucise s-au trezit cu noaptea in cap tocmai ca sa pregateasca toata mancarea. Nu se asteptau, insa, ca aproape jumatate din invitatii lor sa ajunga la spital.

Mai multe echipaje de salvare s-au deplasat la locul parastasului si au preluat pacientii.

„Acuza dureri abdominale, varsaturi, in urma consumului de salam, din declaratiile celor sase persoane”, a declarat asistentul Florin Rusescu, SAJ Braila.

Vanzatoarea de la magazin spune, insa, ca toate mezelurile sunt depozitate corespunzator si au termenul de garantie valabil.

Inspectorii DSP vor ridica probe din mancarea consumata la pomana si vor stabili din ce cauza s-au imbolnavit cei opt copii si sase adulti.