Dosar penal pentru ultraj şi sustragerea unei arme după incidentele din Piaţa Victoriei

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) a anunţat, sâmbătă, că, în urma evenimentelor produse în Piaţa Victoriei vineri seara, se efectuează urmărirea penală într-un dosar având ca obiect infracţiunile de ultraj privind agresiune asupra a doi jandarmi, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cu referire la sustragerea unei arme, precum şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

11 aug. 2018, 08:17
Dosar penal pentru ultraj şi sustragerea unei arme după incidentele din Piaţa Victoriei

UPDATE „După efectuarea cercetării la faţa locului, în cauză s-a procedat la efectuarea a numeroase acte de urmărire penală (în principal audieri de persoane şi verificări de imagini) în vederea identificării persoanelor care au participat la săvârşirea faptelor menţionate, activităţi aflate în derulare şi la momentul actual”, se precizează într-un comunicat al PTB.

Conform sursei citate, în trei dosare înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 se efectuează urmărirea penală cu privire la infracţiunile de ultraj, respectiv tulburarea ordinii şi liniştii publice, ca urmare a unor sesizări formulate de către Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

De asemenea, la Poliţia Sectorului 1 sunt înregistrate mai multe cauze privind infracţiunea de distrugere.

ŞTIRE INIŢIALĂ

Opt dosare penale, dintre care două in rem, iar restul vizând opt persoane care sunt acuzate de ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, au fost deschise în urma violenţelor de la mitingul de vineri seară din Piaţa Victoriei. De asemenea, au fost aplicate 23 de amenzi în valore totală de 17.000 de lei, conform Jandarmeriei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, în urma protestului de vineri seară au fost deschise opt dosare penale, dintre care două in rem, iar restul vizează opt persoane care sunt acuzate de ultraj, distrugere şi deranjarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, au fost aplicate 23 de amenzi în valore totală de 17.000 de lei.

De asemenea, întrebat de ce protestatarii violenţi nu au fost opriţi să intre în piaţă, având în vedere că se ştia că galeriile unor echipe de fotbal vor veni la protest, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a spus că nu poate fi încălcată libertatea de a circula.

„Poţi opri libertatea de a circula? La controalele preventive nu am găsit nimic. De fapt, am găsit electroşocuri. Au fost multe elemente pe care noi am reuşit să le preîntâmpinăm prin controale”, a precizat Militaru.

Zeci de mii de persoane au participat, vineri, în Piaţa Victoriei, la mitingul diasporei, pe parcursul căruia au existat mai multe incidente între protestatari şi jandarmi, care au culminat cu evacuarea în forţă a pieţei.

Citeşte şi Jandarmeria, după violenţele de la mitingul diasporei: Prefectul a dat ordin ca jandarmii să intervină în forţă