Opt medalii pentru România, la Europenele de haltere. Andreea Aanei le-a adus pe ultimele două

Andreea Aanei a obținut două medalii de bronz, la stilul smuls şi la total, la categoria +75 kg, sâmbătă, în ultima zi a Campionatelor Europene de haltere de la Tbilisi.

18 apr. 2015, 14:46
Opt medalii pentru România, la Europenele de haltere. Andreea Aanei le-a adus pe ultimele două

La total, Andreea Aanei a intrat în posesia bronzului, cu 261 kg, departe de învingătoare, rusoaica Tatiana Kaşirina (322), în timp ce argintul a revenit ucrainencei Anastasia Lîsenko (280). Aanei a obținut bronzul la stilul smuls, cu 120 kg. Aurul a fost câștigat tot de Tatiana Kașirina (142), urmată de Anastasia Lîsenko (126).

Cu 141 kg, Aanei a fost a 4-a la aruncat, unde aurul a fost obținut de asemenea de Kaşirina (180), care le-a devansat pe Lîsenko (154) și pe armeanca Hripsime Hurșudian (141).

Campionatele Europene de la Tbilisi au luat astfel sfârșit pentru delegația României cu un bilanţ de trei medalii de argint şi cinci de bronz. În afară de Andreea Aanei, au mai obținut medalii: Monica Csengeri, bronz la categoria 48 kg, la stilul aruncat, Florin Ionuț Croitoru, o medalie de argint, la stilul aruncat, și una de bronz, la total, în limitele categoriei 62 kg, plus cele două de argint (aruncat și total) și una de bronz (smuls) obținute de Irina Lepşa, la cat. 58 kg.