Opt parlamentari ai USR rămân peste noapte în sala de plen a Camerei Deputaţilor într-o acţiune de protest

Publicat: Joi, 02 Februarie 2017 00:12 // Actualizat: Joi, 02 Februarie 2017 00:12 // Sursa: romaniatv.net

Opt parlamentari ai Uniunii Salvați România vor rămâne peste noapte în sala de plen a Camerei Deputaților în cadrul unei acțiuni de protest de tip sit-in.

"Am hotărât să utilizăm această formă de protest și să ne solidarizăm cu oamenii din stradă, pentru că, până la urmă, fiecare dintre noi reprezintă 74.000 de oameni — aceasta fiind norma de reprezentare a unui deputat. Ideea noastră a fost că protestele din stradă trebuie să ajungă și în Parlament", a declarat deputatul USR Silviu Dehelean, pentru AGERPRES.

El a menționat că cei opt parlamentari ai USR care se află în acest moment în sala de plen vor fi înlocuiți dimineața de alți reprezentanți ai Uniunii Salvați România.

Silviu Dehelean a mai precizat că reprezentanții USR nu au întâmpinat dificultăți în a-și desfășura acțiunea de protest.

Deputatul Oana Bîzgan a afirmat, la rândul ei, că acțiunea reprezintă o dovadă de solidaritate cu oamenii care protestează în stradă.

"Am promis că vom aduce Casa Poporului mai aproape de oameni, și Parlamentul este Casa Poporului. În consecință, simțim nevoia să protestăm pe toate planurile. Protestăm pentru că ceea ce se întâmplă este inacceptabil. Dorim să ne protejăm atât viitorul, cât și pe oamenii care ne-au oferit votul lor și au încredere în noi. (...) Vom continua protestul atâta timp cât este nevoie. Nu am definit un timp anume, e mai degrabă o formă de protest pe care doar noi o puteam face, pentru oameni", a precizat ea.

Deputatul Bogdan Rodeanu a reamintit că miercuri, în timpul ședinței de plen, mai mulți deputați USR au protestat.

"Cred că astăzi, pentru prima oară în istoria României, s-a întâmplat ca o ședință a Camerei Deputaților să se desfășoare cu deputați stând pe scări, în fața președintelui. Deputații USR aveau pancarte cu 'Rușine!', ''Hoții' și s-au expus vizibil, în semn de protest față de cele două ordonanțe. Nimeni nu a îndrăznit să ne dea deoparte. Au preferat să continue ședința, foarte frugal, dar noi am rămas pe poziții", a spus el.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Camera Deputaţilor parlamentari USR protest USR USR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H