Opt persoane au petrecut Revelionul în frig, suspendate la 50 de metri în aer într-un carusel care s-a defectat

Opt oameni au petrecut Revelionul în frig, suspendaţi la 50 de metri deasupra pământului, într-un carusel din Rennes (vestul Franţei), blocat din cauza unei defecţiuni tehnice, informează France Presse.

01 ian. 2019, 14:22
Opt persoane au petrecut Revelionul în frig, suspendate la 50 de metri în aer într-un carusel care s-a defectat

„A fost mult timp, s-a făcut frig, a fost înfricoşător”, a declarat Antoine, 23 de ani, înfăşurat într-o pătură, aşteptând coborârea prietenei sale Lea.

Cele opt persoane, între care cinci minori între 13 şi 17 ani, s-au pomenit blocate în „BomberMaxxx”, un braţ gigantic de 52 de metri care propulsează o gondolă în aer, într-un parc de distracţii din centrul oraşului Rennes. Calvarul a durat mai mult de nouă ore pentru unii dintre ei.

Turul trebuia să dureze doar câteva minute. Dar, luni, 31 decembrie, în jurul orei locale 20:30 (19:30 GMT), braţul s-a blocat brusc, reţinându-i prizonieri pe cei opt pasageri.

Potrivit proprietarului caruselului, Alexandre Thinel, este vorba de o piesă nouă care s-a slăbit şi s-a blocat. „Este un incident tehnic care nu s-a mai întâmplat niciodată înainte. Din fericire, nu a existat niciun pericol pentru clienţi. Singura dificultate este să-i coborâm”, a anticipat el.

Într-adevăr, operaţiunea de scoatere şi coborâre în siguranţă a celor opt persoane, realizată de pompieri, nu a fost uşoară, necesitând mai mult încercări. În cele din urmă, pompierii au petrecut ore în şir echipând fiecare pasager cu un ham şi instalând un dispozitiv de rapel. Primul pasager a fost coborât la 04:00 dimineaţa, după şapte ore de la blocarea caruselului, iar ultimul la ora 06:00, după ce toate petrecerile de revelion se vor fi încheiat.


loading...