Opt victime ale atacului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, internate la Bucureşti. Două sunt în stare gravă

Cinci pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca au murit şi alţi opt au fost răniţi după ce un bărbat în vârstă de 38 de ani, pacient al aceluiaşi spital, i-a atacat cu un stativ de perfuzii. Toţi cei opt pacienţi răniţi au fost transferaţi în weekend la mai multe unităţi medicale din Bucureşti, doi dintre aceştia fiind în stare gravă, potrivit Agerpres. 

19 aug. 2019, 11:20
Opt victime ale atacului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, internate la Bucureşti. Două sunt în stare gravă

Două femei, rănite în atacul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, au fost internate la Spitalul Universitar, ambele în Secţia de Terapie Intensivă. Pacienta operată duminică este intubată, sedată postoperator, într-o stare destul de gravă. Cealaltă nu a necesitat încă intervenţie chirurgicală, e staţionară şi este supravegheată, informează Ministerul Sănătăţii.

La Spitalul Sfântul Pantelimon sunt internaţi un bărbat de 74 ani, operat tot duminică, care este intubat, în comă profundă, în stare gravă, dar şi o femeie de 60 de ani, în stare stabilă, staţionară, sub supraveghere.

Anterior, ministerul a precizat că alţi doi pacienţi victime ale atacului de la Săpoca, aflaţi la Spitalul Bagdasar din Bucureşti, ar putea fi operaţi luni.

„Stare stabilă în continuare a celor trei pacienţi. Bărbatul va intra azi în operaţie, e posibil şi una dintre femei”, a precizat sursa citată.

Potrivit ministerului, la Spitalul Floreasca mai este internat un pacient intubat a cărui stare de sănătate este staţionară.

Cea de-a noua victimă a atacului, o femeie de 88 de ani, aflată tot la Floreasca, a murit în urma unui stop cardiac în noaptea de duminică spre luni. Astfel, numărul pacienţilor decedaţi în urma atacului de la Spitalul de Psihiatrie Săpocaa ajuns la cinci. 

Managerul spitalului Săpoca şi-a dat demisia. Bilanţul crimelor a ajuns la cinci morţi