Optimiştii au o trăsătură comună: Sunt mereu în întârziere

Publicat: Miercuri, 01 Iulie 2015 22:41 // Actualizat: Miercuri, 01 Iulie 2015 22:43 // Sursa: romaniatv.net

Persoanele optimiste sunt mereu în întârziere, susține un studiu prezentat de cercetătoarea Diana DeLonzor în volumul intitulat "Never Be Late Again" ("Niciodată să nu mai întârzii"), potrivit căruia lipsa de punctualitate este o trăsătură de caracter înnăscută, scrie miercuri ziarul spaniol "ABC".

Foto: techwil.com

Cei care ajung mai târziu decât era prevăzut la diferite acțiuni sunt, în general, mai optimiști și din această cauză își supraestimează capacitatea de a duce la îndeplinire obligațiile într-un anumit interval de timp. Această atitudine îi ajută să facă mai multe lucruri simultan și poate avea unele avantaje pe termen lung, dar poate avea și urmări imediate nedorite pentru oamenii care "nu pot aprecia corect durata" unor activități.

Există studii științifice care au arătat că "lipsa de punctualitate este înnăscută și că această problemă ar putea fi adânc încrustată în lobii creierului", afirmă Diana DeLonzor, menționând însă că se pot face eforturi pentru corectarea acestei trăsături.

Specialiști de la Universitatea San Diego din SUA au observat o legătură între nepunctualitate și personalitățile de tip B, adică acelea care au tendința de a privi lucrurile în general, fără a da prea mare atenție detaliilor, și pentru care viitorul apare ca o ofertă plină de posibilități. Este o tendință cu efecte pozitive în planul sănătății fizice și mentale, dar care trebuie ponderată mai ales în țări precum Germania sau SUA, în care lipsa de punctualitate este considerată o dovadă de impolitețe sau ca o încălcare a eticii muncii, amintește autoarea cărții "Never Be Late Again".

Citeşte şi Obiceiuri la care ar trebui să renunţi ca să fii fericit

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
întârziere optimism optimisti studiu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 iul 22:58
Votează email 0 email
...în volumul intitulat “Never Be Late Again” (“Niciodată să nu mai Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H