ORA DE VARA 2015: Cand se schimba ora şi cum se da ceasul

ORA DE VARA 2015. România va trece, la sfârșitul săptămânii viitoare, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora de vară. Astfel, ora trei va deveni ora patru, iar ziua va avea doar 23 de ore.

19 mart. 2015, 08:31
ORA DE VARA 2015: Cand se schimba ora şi cum se da ceasul

ORA DE VARĂ 2015. În acest context, ziua de 29 martie va fi, oficial, cea mai scurtă zi din an. După ce ceasurile vor fi date înainte cu o oră, diferența dintre ora oficială a României și Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore.

ORA DE VARĂ 2015. Perturbările produse de schimbarea orei pot fi nefaste pentru sănătate și pot tulbura nu doar somnul, ci pofta de mâncare, capacitatea de muncă, concentrarea și stările de dispoziție. Pentru a diminua efectele cât mai mult, specialiștii fac câteva recomandări pentru a trece cu bine la ora de iarnă.

O altă recomandare este de a merge la culcare cu o oră mai târziu sâmbătă seara. În acest fel, numărând aceleași ore de somn, trezirea de dimineață se va face la o oră considerată ca obișnuită.

ORA DE VARĂ 2015. Specialiștii ne sfătuiesc, totuși, să nu se lenevească prea mult duminică în pat. Dacă dormim prea mult, riscăm ca duminică seară să nu ne fie somn la ora când trebuie să mergem la culcare.