ORA DE VARĂ 2020. România trece la ora de vară. Care sunt ţările care nu reglează ceasurile

ORA DE VARĂ 2020. În ultima duminică din luna martie, România trece la ora vară. Astfel, în noaptea de 28 spre 29 martie 2020, ora 03.00 devine ora 04.00. Acest lucru nu se va întâmpla peste tot în lume. Există ţări care au refuzat să adopte schimbarea orei de vară. 

27 mart. 2020, 14:33
ORA DE VARĂ 2020. România trece la ora de vară. Care sunt ţările care nu reglează ceasurile

Schimbarea orei de două ori pe an a apărut prima dată în Anglia la inițiativa lui Benjamin Franklin, în anul 1908. Scopul acestei schimbări era ca lumea să beneficieze de mai multă lumină în lunile călduroase de vară. Astfel, oamenii puteau să petreacă mai mult timp împreună, să se bucure de natură și să le rămână mai mult timp după ce terminau programul de muncă.

Trecerea oficială la ora de vară presupune ca ceasurile să fie date înainte cu o oră, astfel, ora 3 va deveni ora 4.

Chiar dacă această schimbare aduce aparent doar lucruri pozitive, existe unele state care au refuzat trecerea la ora de vară sau iarnă, pe motiv că oamenii și animalele sunt bulversate pentru o perioadă mai lungă de timp, aducând neplăceri organismului.

Ţări care au refuzat să adopte schimbarea orei

Potrivit publicației The Point of Change, mai mult de 100 de state de pe toate continentele au refuzat să se alinieze acestui„ordin mondial”, fie din motivele enumerate mai sus, fie din motive religioase sau alte motive pe care le-au considerat importante De exemplu, Rusia a renunțat la schimbarea orei de vară pentru că mulți dintre cetățeni erau bulversați și nu mai aveau randament.

În Africa, numărul țărilor care au adoptat această schimbare este foarte mic, astfel că doar Namibia, Tunisa și Egipt se bucură de schimbarea orei de două ori pe an.

În America de Nord și America de Sud au refuzat schimbarea orei de vară Venezuela, Ecuador, Panama, Guatemala, Nicaragua, Columbia, dar și alte state mult mai mici.

În SUA, Arizona și Insulele Hawaii nu schimbă niciodată ora, rămânând pe același orar în orice anotimp. Acestora li se alătură Ontario, din Canada.

Printre țările din Asia care nu-și schimbă niciodată ora, se numără Japonia, Vietnam, Afganistan, India, Singapore, Filipine, China și Coreea de Nord.

În Europa, numărul țărilor care nu adoptă schimbarea orei de vară sunt puține, astfel doar trei state rămân cu același orar: Belarus, Rusia și Islanda. În Australia, se întâmplă exact opusul, ceasurile se schimbă doar în puține zone ale țării, în timp ce în Queensland și în Australia de Vest ora rămâne în tot cursul anului aceeași.

Citeşte şi ORA DE VARĂ 2020. Parlamentul European a luat decizia, aceasta trebuie ratificată de România