ORA DE VARĂ. Europenii sau ceasurile cu o oră înainte pentru ORA DE VARĂ

Publicat: Vineri, 23 Martie 2018 17:49 // Actualizat: Vineri, 23 Martie 2018 17:49 // Sursa: romaniatv.net

ORA DE VARA. Duminică, 25 martie, cetăţenii din Uniunea Europeană (UE) vor da ceasurile înainte cu o oră, o schimbare reglementată de legislaţia comunitară cu scopul de a profita la maximum de programul diurn şi a economisi astfel energie.

ORA DE VARA. În noaptea de sâmbătă spre duminică, europenii vor dormi mai puţin cu o oră având în vedere că ceasurile vor fi date înainte, iar ora 03:00 va deveni ora 04:00, în cazul României.

ORA DE VARĂ. Se schimbă ora, toate detaliile pe care trebuie să le ştii. Există ţări în Europa care nu trec la ora de vară

ORA DE VARA. Această schimbare de oră se produce de două ori pe an, în mod obişnuit în ultima duminică din martie şi ultima duminică din octombrie şi a început să se generalizeze din 1974, când s-a produs prima criză de petrol, iar unele ţări au decis să devanseze cu o oră ceasurile pentru a profita de lumină şi a economisi electricitate.

ORA DE VARA. Comisia Europeană (CE) a decis să armonizeze data schimbării orei de vară, pe care iniţial fiecare ţară o decidea între martie şi aprilie, pentru a evita eventuale perturbări ale orarelor, precum cele ale trenurilor europene.

ORA DE VARĂ 2018. România trece la ora de vară în martie. Cum se schimbă ceasul

ORA DE VARA. În octombrie anul trecut, peste 70 de eurodeputaţi din toate grupurile politice au cerut introducerea unei moţiuni în Parlamentul European (PE) pentru a pune capăt schimbării de două ori pe an a orei care, potrivit lor, provoacă dereglări ale sănătăţii persoanelor şi la nivel economic.

ORA DE VARA. Iniţiativa se bazează pe propuneri venite din Suedia, Danemarca, Finlanda, Germania, Olanda, Slovacia, Cehia, Franţa şi Belgia, unde mii de cetăţeni s-au opus acestei schimbări prevăzută în legislaţia europeană.

ORA DE VARA. Începând de duminică, trei ţări europene, Marea Britanie, Irlanda şi Portugalia, se vor plasa la diferenţă de o oră cu GMT.

ORA DE VARĂ 2018. Când se schimbă oră, din weekend vom dormi mai puţin de o oră

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cand trecem la ora de vara cum se schimba ora ora de vară se schimbă ora
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
23 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H