Ora Pământului 2013: Au reuşit românii să consume mai puţină energie?

Campania "Ora Pământului" de anul acesta nu a avut rezultatele sperate, însă, spre deosebire de anul trecut, oamenii au fost mai chibzuiţi în consumul de energie electrică, potrivit datelor furnizate de Transelectrica.

27 mart. 2013, 14:46
Ora Pământului 2013: Au reuşit românii să consume mai puţină energie?

Sâmbătă, 23 martie 2013, în intervalul 20:30-21.30, în timpul campaniei de mediu „Ora Pământului”, „consumul în SEN a fost, ca valoare medie, 7560 MWh/h, valoare mai mică cu mai puţin de 50MWh/h faţă de un consum similar în alte seri, diferenţa estimată datorându-se  campaniei „Ora Pământului”, au precizat reprezentanţii Transelectrica pentru ROMÂNIATV.NET.

„Desigur, o valoare exactă a acestei abateri  trebuie corectată cu diferenţa de temperatura exterioară şi alţi factori determinanţi prin care se poate face o comparaţie cu aceeaşi zi a săptămânii anterioare. În concluzie, abaterea datorată acestei cauze nu a fost semnificativă„, mai spune Transelectrica.

Deşi campania nu a redus cu mult consumul de energie, faţă de anul trecut este o îmbunătăţire: în 2012, în timpul campaniei „Ora Pământului”, desfăşurată în acelaşi interval orar (20:30-21.30), consumul de energie chiar a crescut cu 100  MWh/h, faţă de acelasi interval orar din weekend-ul anterior. În plus, vârful de consum al acelei zile s-a înregistrat la ora 20:50, în timpul Orei Pământului.

Sâmbătă, 23 martie 2013, milioane de oameni, instituții și companii din întreaga lume au stins luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie, Ora Pământului, organizat de asociaţia WWF.

La îndemnul WWF, care a inițiat mișcarea Earth Hour în anul 2007, mii de oraşe din întreaga lume, inclusiv din România, au stins lumina de Earth Hour (Ora Pământului), răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale.

În 2013, organizaţia i-a provocat pe susținătorii Earth Hour sa facă mai mult decât doar să stingă luminile şi electrocasnicele – îi îndeamnă să-și ia angajamentul de a-și schimba stilul de viață, pentru a-și reduce impactul negativ asupra planetei.

 Citeşte şi Cu lumina stinsă: Cum au sărbătorit românii şi tot Globul Ora Pământului VIDEO