Ora Pământului 2013: Ministerul Mediului stinge toate luminile şi electronicele VIDEO

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice se va alătura și în acest an campaniei Ora Pământului, prilejuită de Ziua Mondială a Pământului. În data de 23 martie 2013, în intervalul 20.30 – 21.30, la sediul instituției vor fi stinse toate luminile exterioare și interioare care nu sunt esențiale bunei funcționări iar echipamentele electronice aflate în stand-by vor fi deconectate.

20 mart. 2013, 14:00
Ora Pământului 2013: Ministerul Mediului stinge toate luminile şi electronicele VIDEO

Scopul acestui eveniment este de a sensibiliza autoritățile și consumatorii de electricitate față de problema dioxidului de carbon care este emis în cantități mari ca urmare a consumului tot mai mare de energie electrică.

Această acțiune, care a devenit o tradiție în România constă în stingerea, timp de o oră a luminilor, în mod simbolic, pentru a evidenția necesitatea de reducere a impactului negativ al vieţii moderne asupra mediului înconjurător. Proiectul se desfășoară la nivel internaţional, în luna martie, fiind realizat de către organizaţia World Wide Fund for Nature – WWF, iar la nivelul României este implementat de Reinvent Consulting.

Dezvoltată în 2007, în Sydney, Earth Hour și-a demonstrat impactul, prin reducerea consumului de energie electrică cu 10,2%, echivalent cu scoaterea de pe șosele a peste 48.000 de autovehicule. În 2011, au participat la această acțiune 1,3 miliarde de persoane, animate de convingerea că viața are prioritate.

Anual, pe 23 martie, oamenii se unesc pentru protejarea planetei și timp de o oră, sute de milioane de oameni sting luminile, peste tot în lume într-un spectacol simbolic, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – EARTH HOUR.