Ora Pământului 2014: Guvernul României va stinge lumina sâmbătă

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a propus, în ședința de Guvern din 26 martie ca toate ministerele și instituțiile aflate în coordonarea acestora să se alăture inițiativei Ora Pământului 2014 și să stingă lumina timp de o oră, sâmbătă, 29 martie 2014, între 20:30 și 21:30, în clădirile în care își desfășoară activitatea.

27 mart. 2014, 09:01
Ora Pământului 2014: Guvernul României va stinge lumina sâmbătă

„Am fost foarte bucuros să găsesc deschidere din partea colegilor din Guvern, în special din partea prim-ministrului Victor Ponta. Astfel, am decis ieri ca tot aparatul central să facă acest gest simbolic, care are scopul de a da un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale„, a declarat ministrul Attila Korodi.

O invitație pentru a se alătura acestui demers va fi trimisă către președinții celor două camere ale Parlamentului României, precum și președinților de consilii județene.

În plus, Ministerul Mediului și Schimbărilor climatice va publica vineri, 28 martie 2014, un ghid care va explica instituțiilor partenere în acest demers ceea ce au de făcut în ora în care întreaga planetă va stinge lumina.

Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment în oraşul Sydney. Anul trecut peste 7000 de oraşe din 152 de țări au stins lumina de Earth Hour, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale.

Citeşte şi Ora Pământului 2014: Momentul în care toată planeta stinge lumina