Orange România: Traficul de date a crescut cu 40-50% față de începutul anului

În România există ,potrivit ANCOM, câteva milioane de români care folosesc interntul pe terminale mobile, iar traficul a crescut semnificativ de la an la an.

16 dec. 2011, 14:12
Orange România: Traficul de date a crescut cu 40-50% față de începutul anului

“În mod evident clienții noștri arată un interes crescând pentru serviciile broadband, iar traficul de date în 2011 a crescut semnificativ față de anul precedent. Traficul pe serviciile de date mobile a atins la finalul anului valori aproape duble față de începutul lui 2010 și o creștere de aproximativ 40-50% față de începutul lui 2011”, au declarat pentu RTV.net reprezentanții Orange România, cel mai mare operator telecom de pe piaţa locală.

La vară acoperirea Orange România pe 3G va ajunge la 98% din populație

În prezent, Orange România acoperă 82,7% din populația României cu rețea 3G la viteze de până la 14,4 Mbps, iar la mijlocul anului 2012  acoperirea va fi de 98% din populația țării.

La finalul lunii noiembrie Orange a implementat viteze de până la 21,6 Mbps în 20 de orașe din România: București, Iași, Cluj, Timișoara, Constanța, Brașov, Craiova, Oradea, Galați, Arad, Ploiești, Pitești, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Sibiu, Brăila, Râmnicu Vâlcea, Buzău, Satu Mare, Suceava.

Rețeaua Orange este pregătită pentru LTE

“La oră actuală, analizăm tehnologia 4G din perspectiva tehnică și comercială. Ca întotdeauna, suntem interesați de ceea ce înseamnă progres tehnologic și, mai ales, de modul în care acesta aduce beneficii clienților Orange. Totodată, programul de modernizare a rețelei Orange oferă acum o infrastructura ce va permite în viitor introducerea tehnologiei LTE. Însă lansarea comercială a acestor servicii depinde de calendarul ANCOM pentru procesul de alocare a spectrului, precum și de condițiile de utilizare impuse de autoritatea de reglementare”, au mai spus reprezentanții Orange.