Oraş ortodox, atacat cu drona. Sunt morţi şi răniţi printre credincioşii care asistau la deschiderea unei biserici VIDEO

Doi civili au fost uciși, în timp ce 13 au fost răniți, duminică, într-un atac terorist de către o dronă improvizată în orașul Al-Suqaylabiyah din vestul Siriei, care este locuit în principal de ortodocși.

25 iul. 2022, 10:35
Oraş ortodox, atacat cu drona. Sunt morţi şi răniţi printre credincioşii care asistau la deschiderea unei biserici VIDEO

„Un grup armat extremist a comis luni un atac terorist folosind o dronă improvizată în timpul ceremoniei de deschidere a unei biserici ortodoxe, Hagia Sofia, din Al-Suqaylabiyah, din districtul Hami”, a declarat Evgheni Gerasimov, adjunct al Centrului Rus pentru Reconcilierea părților adverse din Siria, care face parte din Ministerul Apărării de la Moscova.

Agenția siriană de știri SANA raportase anterior că membri ai organizației Jabhat al-Nusra, din nord-vestul Siriei, au tras o rachetă spre Al-Suqaylabiyah și au lovit o piață plină de oameni care participau la deschiderea Biserica Hagia Sofia din respectivul oraș creștin.

Video cu atacarea acestei biserici:

Atacul de duminică a avut loc la două zile după ce mai multe bombardamente au ucis șapte persoane, inclusiv patru copii, în regiunea Idlib, deținută de rebeli. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a transmis că decesele au fost cauzate de atacurile aeriene ruse. Aproximativ jumătate din provincia Idlib, precum și părți din provinciile Alep, Hama și Latakia sunt controlate de Hayat Tahrir al-Sham, fosta „franciză” din Siria a al-Qaeda.

Războiul din Siria a început în 2011 și a ucis aproape jumătate de milion de oameni și a forțat aproape jumătate din populația dinainte de război a țării să îşi părăsească casele.