Oraşele cu cel mai aglomerat trafic rutier din lume. Unde se situează Bucureştiul

Când aveţi impresia că un drum prin Bucureşti în timpul orelor de vârf este un calvar, aruncaţi un ochi peste acest top şi veţi vedea că se poate şi mai rău. Mult mai rău.

17 iul. 2014, 08:51
Oraşele cu cel mai aglomerat trafic rutier din lume. Unde se situează Bucureştiul

Compania olandeză TomTom, specializată în sisteme de navigaţie şi monitorizare a traficului, a realizat recent un top mondial al oraşelor cu cel mai congestionat trafic rutier, scrie promotor.ro. Clasificarea este făcută prin intermediul indexului de trafic TomTom, obţinut prin compararea duratelor de călătorie realizate de vehiculele de pasageri în perioadele cu trafic fluid cu cele din timpul orelor de vârf. Datele centralizate au fost obţinute prin măsurători GPS şi vizează informaţii de trafic culese inclusiv de pe autostrăzi şi drumuri secundare.

Citeşte şi Poliţiştii ruşi trec prin momente grele. Află ce MISIUNE SPECIALĂ au primit VIDEO

Conform statisticilor publicate de TomTom, un şofer obişnuit pierde în medie opt zile pe an în ambuteiaje. Mai pe româneşte, echivalentul unei vacanţe, iar lucrurile nu sunt deloc roz. Oficialii TomTom afirmă că metodele convenţionale de combatere a ambuteiajelor-construcţia de drumuri noi şi lărgirea celor existente – încep să piardă serios din eficienţă.

În topul clasamentului se alfă Moscova, cu un index de trafic evaluat la 74%. Acest lucru înseamnă că un şofer din capitala Rusiei va suferi o întârziere de 76 de minute pentru fiercare oră petrecută în trafic. De exemplu, dacă în condiţii normale deplasarea între locuinţă şi locul de muncă durează o oră, în timpul orelor de vârf aceeaşi distanţă va fi parcursă într-un timp de peste două ore (136 de minute).

Lista celor mai aglomerate oraşe aici.