Orășelul copiilor din Ploiești are prețuri mai mari decât Târgul de Crăciun de la Viena. De necrezut cât a plătit o tânără pentru un porumb fiert

Târgul de Crăciun din Ploiești și-a deschis oficial porțile pe data de 7 decembrie. Cu această ocazie, zeci de familii din Ploiești au dat buzna încă din prima zi la târgul care în acest an, poartă numele de „Orășelul copiilor”. Mare le-a fost mirarea ploieștenilor atunci când au văzut prețurile picante cu care au fost întâmpinați la tarabă de către comercianți.

12 dec. 2022, 12:31
Orășelul copiilor din Ploiești are prețuri mai mari decât Târgul de Crăciun de la Viena. De necrezut cât a plătit o tânără pentru un porumb fiert
Porumb fiert

Orășelul copiilor din Ploiești are prețuri mai mari decât Târgul de Crăciun de la Viena. O tânără a avut parte de o surpriză de proporții în Orășelul copiilor din Ploiești atunci când și-a cumpărat un porumb fiert.

Citește și Prețuri usturătoare la Târgul de Crăciun din Cluj! Cât costă o zi de de distracție pentru o familie cu doi copii

Orășelul copiilor din Ploiești are prețuri mai mari decât Târgul de Crăciun de la Viena

Orășelul copiilor din Ploiești, care recent și-a deschis porțile, nu s-a lăsat mai prejos față de celelalte Târguri de Crăciun de la noi și li s-a alăturat în ceea ce privește prețurile nesimțite.

Ploieștenii care au dat buzna la Târgul de Crăciun au avut parte de un șoc atunci când au văzut prețurile extrem de piperate de la tarabele comercianților, care nici măcar nu emit bonuri fiscale.

Este și cazul unei tinere jurnaliste care a fost extrem de surprinsă de prețul pe care a fost nevoită să îl plătească pentru un simplu porumb fiert.

Josnicia comercianților a ieșit la iveală după ce jurnalista a făcut publice imaginile de la târg pe care le-a surprins cu ajutorul unei camere ascunse.

Potrivit unui reportaj realizat de tânăra jurnalistă, toți comercianții și producătorii, prezenți în Orășelul copiilor, au prețuri de noaptea minții. Mai mult, apropae niciun comerciant nu eliberează bon fiscal, invocând varii motive stupide.

10 lei un porumb fiert

Tânăra a cumpărat mai multe produse de la mai mulți comercianți și de fiecare dată s-a lovit de lipsa casei de marcat.

Cu toate acestea, mare i-a fost surpriza atunci când pentru un porumb fiert, tânăra a fost nevoită să scoată din buzunar, nici mai puțin de 10 lei, iar, în momentul în care a cerut bon fiscal, vânzătoarea a spus că nu are.

Ca să scape de jurnalistă și de întrebările sale deranjante, o altă vânzătoare a spus că s-a stricat casa de marcat, însă, îi poate oferi o chitanță, până rezolvă problema.

Tot fără bon fiscal a cumpărat și o porție mică de popcornt pentru care tânăra a scos din buzunar 10 lei.

Pe lângă acest probleme de ordin fiscal, comercianții nu stau bine nici la capitolul curățenie, care potrivit legii este pedepsită drastic, dar din păcate, până acum autoritățile locale nu s-au sesizat în acest sens.

Conform OUG 28/1999, constituie contravenție neemiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, neînmânarea bonului fiscal clientului sau emiterea de bonuri cu o valoare inferioară prețului de vânzare sau care conțin date eronate sau incomplete. În acest caz, sancțiunile ajung până la 20.000 lei.

Citește și Prețuri de restaurant la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei. Cât sunt nevoiți vizitatorii să scoată din buzunar pentru un pahar de vin fiert, o porție de mici, porumb fiert sau ciocolată de casă