Oraşul care va avea primul metrou din lume alimentat cu energie solară. Se va întâmpla până la finalul anului 2021

Metroul din New Delhi este pe cale să devină primul sistem de transport din lume alimentat integral cu energie solară. Toate stațiile de metrou vor fi alimentate 100% cu energie solară, după extinderea rețelei, până la finalul anului 2021.

23 nov. 2021, 16:41
Oraşul care va avea primul metrou din lume alimentat cu energie solară. Se va întâmpla până la finalul anului 2021

Oraşul care va avea primul metrou din lume alimentat cu energie solară. Delhi Metro Rail Corporation (DMRC) a devenit în 2011 prima rețea feroviară din lume care a obținut credite de carbon din partea ONU pentru că a contribuit la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu aproape 6.30.000 de tone pe an, scrie The Indian Times. Sistemul de transport va fi complet alimentat cu energie solară până la finalul anului 2021, după ce vor fi exstinse toate stațiile de metrou din New Delhi.

Oraşul care va avea primul metrou din lume alimentat cu energie solară

În India, stațiile de cale ferată și aeroporturile sunt deja alimentate cu panouri solare. Anuj Daval, șeful metroului din Delhi, susţine că această sursă de energie regenerabilă trebuie exploatată la potențialul său maxim. „Puteți vedea suprafața imensă de acoperiș pe care o avem. Există o mulțime de soare disponibil, așa că de ce să nu-l folosim?”, a spus Anuj Daval. DMRC a precizat că în fiecare zi, 6 milioane de călătorii sunt efectuate din stațiile de metrou din New Delhi!

Cum vor arăta staţiile de metrou din Cluj. A fost aprobat studiul de fezabilitate VIDEO

Mai mult, în interiorul metroului, toate echipamentele și dispozitivele electrice sunt alimentate cu energie solară în proporție de până la 60 la sută! Trebuie precizat că în India energia solară este deja mai ieftină decât cărbunele, iar guvernul facilitează investițiile companiilor. Ţara are a cincea cea mai mare capacitate instalată de energie solară din lume.