Oraşul Carei este în BEZNĂ de două zile. Oamenii îngheaţă de frig: E ca în epoca Ceauşescu

După ce au petrecut Revelionul în beznă, locuitorii din oraşul Carei nu au nici în a doua zi din an curent electric. Oamenii stau de două nopţi fără curent din cauza unor avarii produse în ajun de Anul Nou. Angajaţii de la Electrica nu au reuşit nici până azi să dea de capăt problemei.

02 ian. 2015, 09:32
Oraşul Carei este în BEZNĂ de două zile. Oamenii îngheaţă de frig: E ca în epoca Ceauşescu

În seara de Revelion, o avarie majoră a lăsat fără energie electrică jumătate din oraşul Carei. Oamenii se plâng că îngheaţă de frig. „Ne aducem aminte de epoca Ceauşescu”, se plâng locuitorii din Carei.

Deşi au început de joi să lucreze, echipele de intervenţie ale Electrica nu au depistat încă problema.

Eugen Kovacs, primarul din Carei, a declarat la România TV că este o problemă veche a oraşului, cablurile explodează, iar, în prezent, peste 4.000 de familii nu au curent electric. 

CITEŞTE ŞI Oraşul în care oamenii au petrecut Revelionul în BEZNĂ

„Peste 3.000 de familii care au centralele termice tinute în funcţie de motoarele care învârt apa au stat şi în frig. Problema noastra este veche, cei de la Electrica ştiu, cablurile explodează. Chiar şi acum jumătate din oraş, peste 4.000 de familii, nu are curent”, a spus Eugen Kovacs.

Echipele de intrevenţie încearcă să remedieze situaţia, însă imediat ce reuşesc să pornească lumina într-o zonă a oraşului, în câteva minute apare altă pană de curent în alt cartier al oraşului.

„Nu poţi să repari intr-un loc, şi cum cuplezi, într-o oră, explodează mai incolo”, a arătat edilul.

Potrivit acestuia, de vină pentru situaţia din Carei sunt cei care nu au investit la vremea respectivă şi nu au schimbat aceste cabluri”.

Reprezentanţii autorităţilor locale se vor întruni, în cursul zilei, pentru a discuta situaţia creată şi pentru a lua eventuale decizii.