Orașul din România care a ajuns în topurile străinilor! Cât costă o vacanță de vis aici

România are extrem de multe lucruri de oferit din punct de vedere turistic. Unul dintre cele mai importante topuri, realizat de revista Time, a insclus un oraș românesc pe lista celor mai frumoase orașe de vizitat în 2023. Iată cât trebuie să scoți din buzunar pentru o vacanță acolo.

02 apr. 2023, 12:13
Orașul din România care a ajuns în topurile străinilor! Cât costă o vacanță de vis aici

Ușor, ușor România a început să devină populară pentru faptul că este o țară extrem de frumoasă și diversificată, iar străinii au început să o ia din ce în ce mai mult în considerare drept o destinație ideală pentru vacanțe. Acum, această recunoaștere a devenit oficială, după ce revista Time a realizat un top al celor mai frumoase orașe din Europa, iar un oraș de la noi din țară și-a găsit locul pe această listă.

Citește și: Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră despre aderarea la Schengen: ”România contează în continuare pe sprijinul Suediei”

România are extrem de multe lucruri de oferit din punct de vedere turistic. Pentru străini, una dintre cele mai populare destinații din România este Transilvania, pe de-o parte pentru legendele propagate de-a lungul timpului cu privire la personajul Dracula și, pe de altă parte, datorită satelor sale pitorești, castelelor medievale și orașelor istorice, precum Brașov, Sighișoara și Sibiu.

Totuși, în ultimii ani, România a început să apară pe hartă și cu alte locuri, care au impresionat prin frumusețea lor, precum litoralul Mării Negre cu plaje generoase, dar și Munții Carpați care copleșesc orice privitor și, mai mult oferă posibilitatea unor drumeții impresionante.

De pe lista noastră nu trebuie să uităm Delta Dunării, care este cea mai mare deltă din Europa și care este populată de specii spectaculoase de păsări, pești și alte animale sălbatice. Această destinație este cu totul aparte, remarcându-se prin peisajele scoase parcă din tablouri.

Orașul din România care a dat peste cap preferințele străinilor

Deși peisajele naturale sunt cu totul speciale, România se poate mândri cu nenumărate alte locuri extrem de frumoase, încărcate cu istorie și care pot face deliciul oricărui explorator. Ne putem lăuda cu nenumărate castele, cetăți medievale, biserici și mănăstiri, parcuri naturale și rezervații, precum și orașe pline de istorie și cultură, cum ar fi București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Unul dintre cele mai importante topuri, realizat de revista Time, a insclus un oraș românesc pe lista celor mai frumoase orașe de vizitat în 2023. În clasament, alături de orașe precum Viena, Barcelona și Budapesta, s-a numărat și Timișoara. Pentru noi, și nu numai, acesta este un oraș cu o istorie bogată, care a fost martorul multor schimbări. Mai mult, a fost primul oraș din Europa care a introdus iluminatul stradal electric în anul 1884.

Conform revistei, Timișoara este spectaculos datorită arhitecturii ornamentate în stil secesionist și vienez, dar și prin structura sa multietnică, care se reflectă în diversitatea bucătăriei locale. De asemenea, acesta este un oraș potrivit pentru persoanele care iubesc plimbările lungi și romantice, deoarece dispune de numeroase parcuri și spații verzi.

De asemenea, Timișoara este o destinație potrivită pentru cei care își doresc să aibă parte de o experiență culturală aparte, deoarece acesta le oferă turiștilor o gamă extrem de variată de evenimente de acest fel, de la expoziții și festivaluri la concerte. Mai mult, acesta este un oraș prietenos cu mediul înconjurător, ceea ce le poate oferi turiștilor o vacanță și o experiență autentică și sustenabilă.

Hotelierii au ușile deschise, iar ofertele sunt pregătite pentru turiștii străini și nu numai. De exemplu, pe platforma Booking, o cazare pentru doi aduți și cinci nopți la „Glam Apartments Lipatti”, costă 1.170 lei. Acesta este situat la doar 1,2 km de Castelul Huniade și Catedrala Sf. Gheorghe din Timișoara, apartamentul dispune de o mulțime de facilități, fiind dotat cu un dormitor, living, TV cu ecran plat, bucătărie utilată, cu zonă de luat masa și 1 baie cu o cadă și mașină de spălat.

Printre reperele de interes din apropierea apartamentului se numără Iulius Mall Timișoara, Bastionul Theresia și Parcul Botanic din Timișoara, precum și Catedrala Ortodoxă Timișoara

Citește și: Câți bani ia un electrician în România. E printre cele mai căutate meserii de pe piața muncii