Oraşul din România în care metrul cub de apă potabilă costă cât litrul de benzină. Care este explicaţia

Metrul cub de apă potabilă a ajuns să coste în Galaţi cât un litru de benzină. Oamenii sunt revoltaţi de costurile enorme. Reprezentanţii societăţii care furnizează apa potabilă spun că trebuie să-şi acopere cheltuielile de funcţionare, salariile angajaţilor şi împrumuturile contractate.

15 iul. 2021, 17:02
Oraşul din România în care metrul cub de apă potabilă costă cât litrul de benzină. Care este explicaţia

Oraşul din România în care metrul cub de apă potabilă costă cât litrul de benzină. Se întâmplă în Galaţi. Oamenii sunt revoltaţi, mai ales că de luna viitoare facturile la apă vor exploda din nou.

Oraşul din România în care metrul cub de apă potabilă costă cât litrul de benzină

Citeşte şi Facturi de trei ori mai mari la căldură de iarna viitoare. PSD anunţă că va amenda legea privind „consumatorul vulnerabil”

Metrul cub de apă potabilă în Galaţi a ajuns să coste 5,46 de lei.

”O măgărie din punctul meu de vedere. La cât bagă ei acum prețul la apă e o nenorocire. Ce putem spune? Cu cine să te cerți?”, ”Ce să mai… Nu ai cu cine să te bați. Ce să facem. Asta este.”, spun localnicii.

Reprezentanţii societăţii care se ocupă cu furnizarea apei potabile spun că doar aşa compania îşi poate acoperi cheltuielile de funcţionare, salariile angajaţilor şi împrumuturile contractate. Potrivit declaraţiei de avere, directorul general al societăţii a încasat anul trecut 24.660 de lei lunar, salariu.

„A fost făcută o analiză cost beneficiu și au fost stabilite masurile astfel încât să se asigure companiei sustenabilitatea pe termen scurt mediu și lung dar și posibilitatea rambursării împrumuturilor contractate.

Apa pluvială, cea de pe luna iunie, va aparea pe facturile din luna august. Pentru că așa se face taxarea, cantitatea de apă meteo, cu doua luni înainte de factură.”, a declarat Cornelia Arnăutu, purtător de cuvânt Apă Canal Galați, potrivit Observatornews.ro. 

De cealaltă parte, oamenii sunt revoltaţi de costurile enorme ale facturilor.

”Mi se pare anormal, pentru că suntem înconjuraţi noi Galațiul numai de râuri, lacuri, ape, așa… Si noi plătim prea mult”, ”Este o mizerie ce se întamplă în acest oraș care este localizat între 3 râuri, la confluența a 3 râuri domnule. Dunărea care este imensă, Prutul pe care-l știe toată lumea și Siretul.”, spun gălăţenii.

Citeşte şi Ajutoare financiare pentru facturile la apă caldă, gaze și lumină pentru românii cu venituri mici