FOTO. Orașul din România unde un apartament de 2 camere costă peste 1 milion de euro. Iată cum arată „luxoasa” locuință

În ultima perioadă, mai ales de când războiul din Ucraina a început, prețurile la apartamente au crescut foarte mult. Dar, în unele orașe din România, proprietarii chiar exagerează cu prețurile. Iată un exemplu revelator.

22 iun. 2022, 19:16

Proprietarul unui apartament de 2 camere din Cluj-Napoca, cel mai scump oraș din țară la acest capitol, îi vinde cu peste 1 milion de euro, adică aproape prețul unui imobil în Statele Unite ale Americii sau Dubai.

Un apartament de 2 camere a ajuns să coste peste 1 milion de euro, la Cluj-Napoca

Apartamentul clujeanului are 62 de mp, este situat pe Calea Turzii în zona metropolitană a orașului, într-un cartier rezidențial și este parțial mobilat. În prețul acestuia este inclus și un loc de parcare suprateran.

Citește și: Căldura din apartamentele bucureştenilor va lipsi şi iarna viitoare. Nicuşor Dan dă vina pe războiul din Ucraina

„SVN România | Cluj va propune spre vânzare apartament de 2 camere cu suprafaţa utilă de 52,10 mp + balcon de 7,60 mp. Compartimentarea este decomandata, astfel: 1 bucătărie, 2 dormitoare, 1 debara, 1 baie.

Apartamentul se afla la etajul 1 al unui imobil de 5 etaje şi la cerinţa clientului se mai pot face unele modificări (în loc de debara o baie de serviciu, culoarea pereţilor).

Apartamentul este finisat, deţine gresie, faianţă, parchet, geamuri termonan, centrală termică propie, uşi interioare din lemn, uşa metalică la intrare.

Imobilul este situat pe Calea Turzii în imediata proximitate a mijloacelor de transport în comun, a magazinelor, instituţiilor bancare şi de învăţământ.

Preţul apartamentului este de 1.295.000 euro, în cadru căruia este inclus un loc de parcare suprateran”, este anunțul postat pe storia.ro.

Unde în România se află cele mai ieftine apartamente

La polul opus se află orașele din sudul țării. Spre exemplu, la Zimnicea, în județul Teleorman, o persoană își poate achiziționa un apartament cu două sau chiar trei camere, pentru doar 12.000 de euro, practic, cât o parcare din București. Un alt apartament cu două camere, mobilat mai modern se vinde în schimb cu 20.000 de euro.

Tot cel mai sudic oraș din România găsim și apartamente care costă chiar și 8.000 de euro, chiar mai puțin decât un loc de parcare din cartierele rezidențiale din București.

Cei care vor să dea zgomotul unui oraș mare pe liniștea unuia mic, trebuie să știe că în România există un loc unde se pot muta fără să facă o investiție costisitoare.

Citește și: De ce creşte peste noapte preţul apartamentelor din Cluj. „A doua zi era mai scump cu 13.000 de euro”

Este vorba despre Lupeni, județul Hunedoara, orașul în care un apartament de 70 de metri pătrați costă 10.000 de euro, sau cel puțin acesta este prețul cerut de un localnic pe un site de specialitate.