Oraşul fără maşini personale. Ce ţară europeană vrea să elimine necesitatea deţinerii unui automobil

Oficialii din Finlanda şi-au propus să elimine necesitatea deţinerii unui automobil în Helsinki. Autorităţile finlandeze şi-au setat ca ţintă anul 2025 pentru a pune la punct un sistem în care cetăţenii să nu aibă nevoie să mai deţină un automobil.

11 iul. 2016, 08:18
Oraşul fără maşini personale. Ce ţară europeană vrea să elimine necesitatea deţinerii unui automobil

Aceștia vor să realizeze acest lucru prin intermediul sistemului de transport în comun, combinat cu automobile autonome care pot fi comandate şi maşini împărţite de locuitori în sistem ridesharing, scrie independent.md.

Citeşte şi Accident rutier cu PATRU MAŞINI în Constanţa. Două persoane, RĂNITE VIDEO

Rutele autobuzelor vor fi dinamice şi se vor schimba în funcţie de necesităţile dintr-un anume moment. Prin intermediul telefonului mobil locuitorii oraşului vor putea rezerva un automobil autonom, o maşină specială pentru transportul copiilor sau un autobuz la cerere.

Finlandezii vor să afle cum poate tehnologia din ziua de azi să ajute la eliminarea problemelor oraşelor. Scopul este de a reduce poluarea, numărul accidentelor şi problema locurilor de parcare.

Conform oficialilor care lucrează pentru Ministerul Transporturilor din Finlanda, scopul final al autorităţilor este de a elimina nevoia de a deţine o maşină proprie până în anul 2025.