Oraşul Galaţi, paralizat de ploile torenţiale. Apa pe străzi a ajuns la o jumătate de metru, oamenii acuză că mesajul Ro-Alert a fost trimis după vijelie

Tot oraşul Galaţi a fost inundate, miercuri seară, în urma unei ruperi de nori. În timpul furtunii, a căzut o cantitate imensă de precipitaţii, inclusiv cu grindină de dimensiunea oului de porumbel, şi au fost smulşi din pământ mai mulţi copaci. Oamenii reclama că mesajul RO-Alert a intrat după ce a trecut pericolul.

23 iun. 2021, 23:16

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, colonel Eugen Chiriţă, toate străzile municipiului au fost inundate, oraşul fiind practic paralizat. Apa pe străzi a ajuns până la jumătate de metru, după ploaia care a durat câteva zeci de minute, timp în care a fost în vigoare un cod roşu.

Urmare a fenomenelor meteo extreme care s-au abătut asupra oraşului, autobuzele si troleibuzele nu circulă. Datorita fenomenelor meteo extreme care s-au abătut asupra oraşului sunt blocaje în circulaţie„, au anunţat reprezentanţii societăţii de transport în comun din Galaţi.

Pe adresa România TV au fost trimise mesaje şi fotografii de la telesoectaori, care reclamă situaţia din municipiul de la Dunăre. „Poza zile. Galațiul este sub apă. Potop la Galați”, ne-a scris Şerban Negulescu, mesajul său fiind însoţit de o poză (jos).

Citeşte şi Ploile torențiale au făcut prăpăd în țară! Zeci de locuințe sunt inundate, oamenii sunt disperați. O casă s-a prăbușit, femeie prinsă sub dărâmături

Mai mulţi copaci au căzut atât în centrul oraşului cât şi pe şoseaua de centură. Până acum, din primele centralizări, apa a intrat în câteva case, dar a inundat şi 120 de curţi şi gospodaŕii fără a intra şi în aceste locuinţe. Autorităţile se aşteptau, dat fiind cantitatea imensă de precipitatii înregistrată într-un timp foarte scurt, să fie nevoie de evacuarea populaţiei din zonele joase ale oraşului, care sunt cele mai inundate, însă până acum nu a fost dispusă o asemenea măsură.

Pe de altă parte, mai mulţi gălăţeni reclamă pe reţelele de socializare că avertizarea RO-Alert de ploaie torenţială a venit după ce vijelia s-a terminat.

Oamenii cer autorităţilor să transmită aceste mesaje în timp util, pentru ca populaţia să se poată pune la adăpost şi să si ia toate măsurile de precauţie, nu în timpul furtunii sau la finalul ei, atunci când nu mai pot face nimic.

Citeşte şi Vremea rea lovește din nou! Ploile torențiale au inundat orașul Galați. Copaci căzuți, ambulanță în misiune blocată, mașini acoperite de apă

Inundaţii la Galaţi


loading...
Partenerii noștri