Orașul în care telefoanele mobile sunt interzise. Locuitorii nu au nici măcar acces la internet

Există un oraș în lume în care telefoanele mobile sunt interzise, iar viața este destul de grea pentru cetățenii respectivi, mai ales că nu au acces nici la internet. Există și alte interdicții în această regiune.

22 nov. 2023, 21:36
Orașul în care telefoanele mobile sunt interzise. Locuitorii nu au nici măcar acces la internet
Orașul în care telefoanele mobile sunt interzise. Locuitorii nu au nici măcar acces la internet

Orașul unde telefoanele mobile sunt interzise. Americanii din orașul Green Bank din Virginia de Est nu au internet și nici măcar semnal la telefon, motiv pentru care utilizarea telefonului mobil le este străină.

Citește și: Schimbări majore pentru pietoni în noul Cod Rutier: amendă de 435 lei dacă traversezi strada cu căşti sau cu ochii în telefon

Orașul în care telefoanele mobile sunt interzise

În orașul american se află casa Telescopului Robert C. Byrd Green Bank. O caracteristică distinctivă a observatorului este radiotelescopul Green Bank Telescope (GBT), care este cel mai mare telescop cu un singur disc din lume. Are un diametru de 100 de metri și este utilizatt pentru a studia diverse fenomene astronomice, inclusiv galaxii, stele și obiecte cerești.

Din anul 1958 există Zona Națională de Liniște Radio și este caracterizată de o liniște profundă, acoperind 33.700 de kilometri pătraţi. Din acest motiv, pentru a preveni interferența radio care ar putea afecta echipamentele sensibile ale observatorului, cetățenilor le-au fost impuse reguli stricte privind emisiile de radio în zonă. Există, de asemenea, și alte interdicții, vorbind de cuptorul cu microunde și dispozitivele Bluetooth.

Orașul Green Bank este considerat a fi cel mai liniștit oraș din Statele Unite ale Americii, tocmai din cauza sau datorită acestor restricții. Turiștii care sunt în căutare de liniște aleg orașul Green Bank ca punct de atrcție turistică.

Telefoanele mobile ascund, spun specialiștii, un mare secret periculos. Deși în anul 2023 ne este imposibil să trăim fără acest dispozitiv, el ne poate afecta sănătatea. Utilizarea inadecvată a telefonului mobil poate avea consecințe grave. În Spania, un tânăr în vârstă de 25 de ani a pierit într-un accident tragic, care a avut loc duminică, 8 octombrie, în urma unei presupuse explozii a telefonului mobil.

Telefonul în cauză era pus la încărcat pe noptiera din apropierea locului în care dormea. Vecinii au sunat la Agenții de Securitate ai Gărzii Civile după ce au auzit explozia, care a și generat un incendiu mic. Focul s-a răspândit rapid, afectând chiar și patul pe care victima dormea. Pe lângă arsurile grave suferite, victima a fost afectată și de șocul electric, care ar fi cauzat un stop cardiorespirator. Incendiul a fost atât de puternic și devastator, încât, inițial, mulți nu au putut crede că sursa exploziei a fost un simplu telefonul mobil, conform relatărilor de la Diario de Navarra.

Citește și: Trucuri care optimizează durata de viață a bateriei telefonului. Trebuie să le afle toată lumea